Цьогорічний «Золотий Лев» буде без карнавальної ходи. Програма фестивалю

Цьогорічний «Золотий Лев» буде без карнавальної ходи. Програма фестивалю

24.09.14 08:03 0 741
У суботу, 27 вересня, у Львові розпочинається Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Зважаючи на події в Україні він пройде під гаслом «Схід та Захід разом». У заході візьмуть участь театри зі Львова, Києва, Луганська, Донецька, а також з Німеччини, Польщі і Білорусі.

Про це 23 вересня, під час прес-конференції повідомив директор фестивалю Ярослав Федоришин.

Він розповів, що цьогоріч фестиваль святкує своє 25-річчя, однак він буде не таким грандіозним. Зокрема, не буде традиційної карнавальної ходи.

«Фішкою нашого фестивалю завжди був карнавал. Ми не можемо його проводити через події в Україні. Тому відкриття буде скромним й одночасно досить величним», – зазначив Ярослав Федоришин.

Відкриється «Золотий лев» у суботу, 27 вересня, о 20.00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької виставою «Сни за Кобзарем» театру «Воскресіння».

«Це вистава, яку готували до 200-річчя Шевченка. Прем’єра спектаклю відбулась 10 травня. Його вже побачили у Вінниці, Кракові, Бресті. Вистава актуальна бо Шевченко – геній, пророк, усе, що він писав 200 років актуальне й зараз», – розповів Ярослав Федоришин.

На фестивалі свої вистави представлять і Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької, і Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, і Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, і Перший український театр для дітей та юнацтва.

Крім того, будуть і гості з Києва, Луганська та Донецька.

«Золотий лев» відвідає і польський художник, сценограф, режисер Лешек Мондзік.

«Це геній польської театральної культури, де у виставі важливі не слова, а натура, атмосфера, тіло, музика. З цього з’являється дивний світ, в який ми потрапляємо, про який підсвідомо думаємо», – розповів Ярослав Федоришин і додав, 1 жовтня о 14.00 у театрі «Воскресіння» відбудеться зустріч із польським режисером.

Вперше у Львові Німеччину на фестивалі представлятиме театр «МЕТА» з виставою Musicophilia. З Білорусі приїде молодий колектив «Ч».

«З Білорусі хотіли приїхати багато театрів. Однак ми обрали театр «Ч». Це збірний молодий колектив, де половина литовців, половина білорусів. Він привезе виставу «Дзяди» А. Міцкевича», – розповів Ярослав Федоришин.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ