В Луцьку міський голова Микола Романюк закликав працівників міської ради та комунальних підприємств долучатися до написання проектів

В Луцьку міський голова Микола Романюк закликав працівників міської ради та комунальних підприємств долучатися до написання проектів

24.09.14 11:07 0 770
Під час оперативної наради виступили міський голова та його заступники з окремими повідомленнями та дорученнями. Секретар міської ради Сергій Григоренко запропонував заслухати окремих керівників структурних підрозділів, які не виконують рішень виконавчого комітету. Тож недобросовісних керівників варто було б запросити на засідання виконкому, щоб вони пояснили причини невиконання цих рішень. Сергій Григоренко зупинився також на питаннях ліквідації окремих комунальних підприємств. Їх керівників також необхідно заслухати на засіданні виконкому, почути про їхні можливі шляхи виходу з кризової ситуації та після цього прийняти правильне рішення.

Поінформував присутніх секретар міської ради й про те, що вчора у міській раді відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між нашим містом та містом Кузнецовськ. І вже наступного тижня вчителі-фізики та математики поїдуть до цього міста на екскурсію.

“За допомогою польського товариства спільно з міською радою реалізовується програма стажування молодих ініціативних спеціалістів у м.Люблін. Наступного тижня туди поїдуть чотири представники міської ради. Такі стажування відбуватимуться цього і наступного року”, - повідомив Сергій Григоренко.

Заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував, що дирекція всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування рекомендувала підтримати проект виконавчого комітету Луцької міської ради “Луцьк інтелектуальний та безпечний – пілотний проект з впровадження інформаційно-технологічних рішень в системи управління містом”. Таке рішення дирекція конкурсу прийняла на основі експертного оцінювання проектів-учасників конкурсного відбору 2014 року.

За словами Тараса Яковлева, у разі реалізації проекту передбачено виконання наступних дій: побудова системи вуличного відеоспостереження, побудова автоматизованої системи керування дорожнім рухом, підготовка техніко-економічного обґрунтування та проектно-кошторисної документації на створення муніципальної мережі телекомунікаційного зв'язку та платформи для геоінформаційних систем; підготовка технічного завдання для впровадження геоінформаційних систем.

“Ефект, який місто одержить від реалізації проекту, полягає в істотному підвищенні якості та ефективності управління соціально-економічним середовищем міста, за рахунок впровадження сучасних інформаційних систем підтримки прийняття рішень, погодженості, оперативності інформаційних процесів і послуг, які, в свою чергу, повинні привести до поліпшення соціально-економічних, науково-технічних, культурних та інших показників життя міської громади”, - зазначив він.

Міський голова Микола Романюк одразу ж дав завдання Тарасу Яковлеву уточнити, коли буде фінансування проекту. Також міський голова закликав усіх присутніх долучитися до написання проектів: “Кожен може знайти проект для себе: від комітету по фізичній культурі та спорту до підприємства житлово-комунального господарства”. Додав, що у кожному структурному підрозділі повинна бути людина, яка відповідає за проекти. “У міській раді є управління, яке контролює ці процеси, з'явилися нові проекти — зібрали відповідальних людей та поінформували, - каже міський голова. - Є мільярди грошей, які лежать і чекають переможців. Будь ласка, пишіть проекти, вигравайте”.

Також він поділився враженнями від участі у Х Українському муніципальному форумі, який відбувся в Одесі. Міський голова розповів, що у роботі Форуму взяли участь більше 200 представників громад-членів Асоціації міст України.

“Перед учасниками Форуму з доповіддю щодо реформування місцевого самоврядування виступав віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він вів мову про напрацювання, які вже є в питаннях децентралізації влади, обговорили й фінансову сторону розвитку територіальних громад”, - розповів міський голова.

Микола Романюк повідомив, що у цьому році розпочато будівництво нової черги сміттєзвалища і сміттєсортувального виробництва. У планах на наступний рік, - каже міський голова, - реконструкція дитячого садка на вул. Чехова та на Декабристів. Адже зараз не вистачає понад 1000 місць у ДНЗ.

Міський голова закликав відповідальних осіб тендери на ремонти доріг проводити у цьому році, щоб наступного року не затягувати цей процес, а одразу приступати до ремонту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ