Голову Держагентства водних ресурсів арештували через «Межигір'я»

Голову Держагентства водних ресурсів арештували через «Межигір'я»

24.09.14 10:33 0 763
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід щодо голови Державного агентства водних ресурсів України Василя Сташука у вигляді домашнього арешту. Як інформує Генпрокуратура, суд також відсторонив його від посади. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними відомства, проти Сташука відкрито кримінальне провадження за фактом службової недбалості.

«У ході розслідування встановлено, що протягом 2011-2012 років було безпідставно виділено бюджетні кошти у розмірі понад 24 мільйони гривень на проведення берегоукріплення Київського водосховища у районі села Нові Петрівці біля резиденції колишнього президента України «Межигір’я». Державні гроші були витрачені не зважаючи на те, що найбільшого руйнування на той час зазнавала берегова лінія Кременчуцького та Канівського водосховища», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У відомстві зазначають, що 12 вересня прокуратура також повідомила про підозру у зловживанні владою першому заступнику голови Держводагенства, який безпосередньо погоджував виділення вказаних коштів на берегоукріплення.

Розслідування триває. Санкція статті, за якою відкрили провадження щодо Василя Сташука, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У червні цього року Господарський суд Київської області повернув у державну власність 135 гектарів території, на якій розташована резиденція «Межигір?я».

«Межигір?я» раніше було резиденцією Віктора Януковича, однак після його втечі з країни у лютому цього року територія відкрита для відвідувачів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі загроза ...
Наступна новина: У Львові двоє зловмисників ...

КОМЕНТАРІ