Освітяни Житомирщини передали гуманітарну допомогу дітям сходу

Освітяни Житомирщини передали гуманітарну допомогу дітям сходу

24.09.14 10:39 0 716
Рішення про проведення акції «Допомога дітям сходу від освіти Житомирщини» було прийнято під час розширеного засідання підсумкової колегії управління освіти і науки облдержадміністрації ще наприкінці серпня. Освітянська спільнота області підтримали ініціативу щодо збору гуманітарної допомоги для дітей, які зараз перебувають на території проведення антитерористичної операції. За кілька тижнів з районів області до Центру професійно-технічної освіти привезли багато продуктів, одягу, медикаментів та гігієнічних засобів. А 23 вересня з Житомира на схід України вирушила вантажівка, аби доставити найнеобхідніші речі дітям, які просто стали заручниками складної ситуації.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Яростав Лагута зазначив: «Це надзвичайно знакова подія. Такі акції об'єднують жителів Житомирщини та громадян України загалом і доводять, що наша держава єдина. Дякую всім, хто збирав та сортував допомогу. Хочу запевнити, що всі речі дійдуть до своїх адресатів. Це не остання ініціатива від Житомирської області, що спрямована на підтримку жителів сходу України, які зараз потребують нашої уваги та підтримки».

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Пастовенського, вдалося зібрати 50 тонн допомоги.Гуманітарний вантаж доставлять у місто Святогірськ на Донеччині, де в оздоровчій базі «Святогір'я» зараз перебувають діти з інтернатних закладів області. Він висловив щиру вдячність освітянам, учням та їх батькам за небайдужість. Посадовець відзначив, що найбільше допомоги надійшло з Ємільчинського, Любарського, Малинського, Народицького, Попільнянського, Червоноармійського, Чуднівського районів та з міста Малина. Олександр Пастовенський звернув увагу на те, що частина зібраних речей буде передана дітям переселенців з Криму та сходу, які знайшли прихисток на теренах Житомирщини.

Начальник відділу освіти Любарської райдержадміністрації Сергій Будім розповів, що всі педагогічні колективи, батьківські комітети та й самі учні миттєво відгукнулися на прохання допомогти дітям сходу. За кілька днів у відділі освіти назбирали багато продуктів харчування та гігієнічних засобів. Він подякував усім жителям району і зазначив, що частину речей передадуть дітям переселенців, які зараз перебувають на Любарщині.

Доставить вантаж в зону проведення АТО водій Федір Павлюк. Для нього це вже 25-та поїздка у неспокійний регіон. Раніше Федір Васильович доставляв гуманітарну допомогу військовослужбовцям із Житомирщини. Цього разу він відчуває особливу відповідальність, бо розуміє, що на нього покладене важливе завдання – допомогти дітям, адже саме вони, маленькі, безпорадні й незахищені, найбільше хочуть миру.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 600 львівських ...
Наступна новина: Рівненські оперативники ...

КОМЕНТАРІ