Шляхи вдосконалення системи цивільного захисту України обговорюватимуть учасники 16 Всеукраїнської науково-практичної конференції рятувальників

Шляхи вдосконалення системи цивільного захисту України обговорюватимуть учасники 16 Всеукраїнської науково-практичної конференції рятувальників

24.09.14 14:33 0 848
Комплексно обговорити проблеми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій, поділитися думками і здобутками, разом знайти шляхи вирішення найгостріших питань цивільного захисту – ці та інші актуальні аспекти функціонування сфери цивільного захисту в Україні обговорюватимуть 23-24 вересня учасники 16 Всеукраїнської науково-практичної конференції рятувальників, що проходить в рамках проведення ХІIІ Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех- 2014”.

У вітальному слові Перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко зазначив,що на в країні створено багатофункціональну систему органів та підрозділів, які забезпечують оперативне реагування на будь-які надзвичайні ситуації техногенного, природного та воєнного характеру. Навіть міжнародна спільнота визнала, що система цивільного захисту в Україні є однією із найефективніших. Саме тому вирішується питання щодо приєднання України до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

“Досягнуті нами позитивні результати, які базуються на патріотизмі, відповідальності та професіоналізмі особового складу, вселяють оптимізм, але не дають приводу зупинитися на цьому. Нашою головною метою на сучасному етапі є подальше вдосконалення діяльності підрозділів ДСНС України, державного управління у сфері цивільного захисту і функціонування єдиної державної системи цивільного захисту, впровадження у повному обсязі положень Кодексу цивільного захисту України. Я переконаний, що результати Конференції, обговорення проблемних питань мають стати основою для прийняття відповідних управлінських рішень, спрямованих на подальший розвиток та удосконалення сфери цивільного захисту держави і підвищення рівня безпеки громадян у нашому суспільстві. Тож бажаю всім учасникам Конференції цікавої та плідної роботи, нових професійних досягнень на благо Українського народу!”, - сказав Анатолій Бойко.

Протягом 23-24 вересня рятувальники, науковці, виробники аварійно-рятувальної техніки та спорядження обговорюватимуть питання організації управління і основні заходи, що повинні виконуватися під час ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення, економіки і транспорту країни в осінньо-зимовий період, оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з підтопленням територій внаслідок льодоходу, повені та паводків, заходи з протидії пожежам в природних екосистемах, очищеннятериторії України від вибухонебезпечних предметів, запобігання та ліквідацію інших видів надзвичайних ситуацій, резонансних пожеж і подій, підготовку органів управління і сил цивільного захисту до дій за призначенням.

За підсумками роботи учасники Конференції приймуть Резолюцію, у якій буде визначено основні пріоритети у сфері цивільного захисту на найближчий період та узгоджено механізми подальшої інтеграції у міжнародну систему цивільного захисту.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бізнес на війні

КОМЕНТАРІ