Вадим Сорошкевич із Тернопільщини став срібним призером Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе»

Вадим Сорошкевич із Тернопільщини став срібним призером Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе»

24.09.14 13:20 0 737
Дві срібні медалі виборов юний представник Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Вадим Сорошкевич у першому етапі змагань ХХІ Всеукраїнської спартакіади серед дітей-інвалідів «Повір у себе». Він виступив у греко-римській та вільній боротьбі.

Вадим є вихованцем Теребовлянської спецшколи-інтернату для глухих дітей, його тренер - Леон Уруський.

Ще одна представниця тернопільського «Інваспорту» Катерина Шаган – вихованка Тернопільської спецшколи для слабочуючих дітей – посіла п'яте місце у змаганнях шахістів. Тренер спортсменки - Пантелеймон Яблонський.

У другому етапі ХХІ Всеукраїнської спартакіади серед дітей-інвалідів «Повір у себе», який триватиме до 25 вересня, виступають наші юні футболісти та легкоатлети. У складі команди тернопільського «Інваспорту» зараз змагається 14 спортсменів.

Додамо, що до 2014 року, тобто, впродовж усіх двадцяти років історії цих змагань, спартакіада «Повір у себе» проводилась в Криму, в Міжнародному дитячому центрі «Артек» та у місті Євпаторія, на базі центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів Національного Комітету спорту інвалідів України. Наразі честь приймати фінал змагань випала Миколаєву.

Довідково:

На час проведення Спартакіади на Миколаївщині побувають 500 дітей-інвалідів з 23 регіонів України для участі в змаганнях з таких видів спорту: бадмінтон (діти-інваліди з вадами слуху); боротьба греко-римська (діти-інваліди з вадами слуху); боротьба вільна (діти-інваліди з вадами слуху); легка атлетика (діти-інваліди з вадами слуху, зору, з ураженнями опорно-рухового апарату, з вадами розумового і фізичного розвитку); плавання (діти-інваліди з вадами слуху, зору, з ураженнями опорно-рухового апарату, з вадами розумового і фізичного розвитку); теніс настільний (діти-інваліди з вадами слуху, з ураженнями опорно-рухового апарату, з вадами розумового і фізичного розвитку); шахи (діти-інваліди з вадами слуху, з вадами зору, з ураженнями опорно-рухового апарату); футбол ДЦП (діти-інваліди з ураженнями опорно-рухового апарату); футбол (діти-інваліди з вадами слуху).

Загалом у Спартакіаді беруть участь діти двох груп - молодша (11-13 років) та старша (14-15 років включно) 4 нозологій: - діти-інваліди з вадами слуху, - з вадами зору, - з ураженнями опорно-рухового апарату, - з вадами розумового і фізичного розвитку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У суботу у Львові пройде ...

КОМЕНТАРІ