На Тернопіллі у селі Ценів постав пам`ятник Кобзарю

На Тернопіллі у селі Ценів постав пам`ятник Кобзарю

24.09.14 15:16 0 830
Пам`ятник Тарасу Шевченку урочисто відкрили і освятили 21 вересня у с. Ценів Козівського району. Також цього дня село відзначило 577 років з дня заснування.

Ініціатор створення пам`ятника Кобзарю – місцевий житель Богдан Костів. Пожертви збирали всім селом.

На учистосте відкриття завітав заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Вітаючи громаду с. Ценів з непересічною подією, він наголосив, що пам`ять про Шевченка має бути вічною і надихати покоління українських патріотів на нові подвиги.

«У світі налічується близько 1200 пам`ятників Кобзарю. Декілька сотень з них – за межами України, - констатував Леонід Олексійович. - Чому так вшановують Шевченка у різнихь країнах світу? Бо він - наш пророк, символ українства. На жаль, ми не виконали вчасно заповіт Кобзаря. Пройшло майже 200 років, і українцям відкрилися очі, ми побачили, хто справжній ворог. Він ніколи не змінювався, а просто називався іншими іменами. Шевченко ще тоді бачив загрозу з боку царської Росії. Більше того, він вказував на російську церкву, яка і зараз затуманює розум наших співгромадян».

Леонід Олексійович подякував всім, хто долучився до спорудження пам`ятника, та закликав присутніх бути такими, як заповідав Кобзар, адже тільки тоді здобудемо справжню Українську державу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: комунальні ...
Наступна новина: Рятувальники Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ