На Тернопіллі розвиватимуть фестивальний туризм

На Тернопіллі розвиватимуть фестивальний туризм

24.09.14 17:06 0 779
Іноземні туристи під час візитів на Тернопілля найперше цікавляться фестивальними програмами, паралельно запитують і про унікальні об'єкти, зазначив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра під час брифінгу на тему «На що претендує туристична Тернопільщина».

«Цього року у зв'язку із ситуацією в країні не вдалось реалізувати багато ініціатив щодо проведення фестивалів, - зауважив Леонід Бицюра. – Та у планах є цікаві програми. То ж будемо впевнено рухатись у цьому напрямку».

Також популярними для туризму залишаються такі місця, як природній заповідник «Медобори», територія Дністра, водоспад Джурин, Русилівські водоспади, і звичайно ж Тернопільський Став. Усі вони потребують впорядкування благоустрою.

Працюватимуть і над упорядкуванням курортних зон, які на даний момент в області відсутні, адже Тернопільщину вважають екологічно чистим регіоном.

Загалом, працюють над створення туристичного каталогу області, що дасть змогу вийти на широкий ринок. Тернопільщину хочуть долучити у маршрути турів Західної України. Також планують вирішити питання законодавчо-документальної бази, щоб мати змогу підраховувати туристичний потік. Це забезпечить якісну підготовку до обслуговування туристів.

«Туризм потрібно розвивати в комплексі із суміжними галузями. Мова йде про дорожнє господарство, будівельну сферу, що стосується відновлення туристичних об'єктів, торгово-готельну базу, а також інформаційну кампанію. На це потрібні чималі кошти. На даний час ми оперуємо лише відсотками від потреби», зазначив Леонід бицюра.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинські міліціонери на ...

КОМЕНТАРІ