На Тернопіллі Михайло Головко передав два модернізованих позашляховика та військове обладнання для батальйону "Січ"

На Тернопіллі Михайло Головко передав два модернізованих позашляховика та військове обладнання для батальйону "Січ"

24.09.14 09:19 0 830
Кілька днів тому, перебуваючи в зоні АТО, народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко передав батальйону "Січ" два модернізованих позашляховика, бронежилети, каски, медикаменти, аптечки, спальники, каремати, намети та харчі. Свободівці були вражені високим бойовим духом вояків.

Михайло Головко зорганізував близько десяти поїздок на Схід України. Свободівець разом із своїми побратимами возить гуманітарну допомогу бійцям, розуміючи, що саме зараз вирішується доля України. Остання його поїздка була зумовлена потребами батальйону "Січ" у мобільній техніці. Зібравши кошти, свободівці придбали два позашляховика та самостійно передали його бійцям батальйону. Також Михайлу Головку вдалося поспілкуватись з солдатами та дізнатись, що зараз їх найбільше турбує. Після поїздки на схід, політик поділився своїми враженнями від побаченого.

- Пане Михайле, що скажете про стан наших військових на сході?

- Вражений високим бойовим духом вояків. Адже хлопці, які часто з березня перебувають в особливому режимі несення служби, налаштовані битися за свою землю до перемоги, попри будь-які проблеми. Але в той же час наші солдати обурені дією влади, адже до тих, хто бачить реальну небезпеку на власні очі, а не з уст інших, ніхто не питає. Хлопці страшенно розгнівані діями генералів та командирів Збройних Сил України, які не відають правильних наказів. Це невдоволення відчувається по настроях людей.

- Що найбільше обурює військових?

- Солдати передусім були обурені ухваленими парламентом законами стосовно особливого статусу на Донбасі та амністії для терористів. Вони підтримують позицію ВО "Свободи", оскльки наші депутати не голосували за ці рішення. У солдат після цього виникає питання, за що вони воюють? Хіба не за єдину державу та справедливі рішення? Та все ж ми їх переконали, що будемо стояти на своєму й у стінах Верховної Ради робитимемо все, що у наших силах.

- Що зараз потрібно солдатам?

- Неабияк потрібен теплий одяг. Певну суму грошей на це ми вже маємо. Також готуємо для хлопців аптечки першої допомоги. Та основне, про що, зокрема, просили вояки батальйону "Січ", – це позашляховики. Ми організували збір коштів і купили два таких авта. Вони дуже корисні для проведення мобільних і пошукових операцій. Доставивши автомобілі на схід, ми відразу випробували їх. Надійшла інформація, що в районі дислокації батальйону перебуває група сепаратистів. Приїхавши на місце, зробили обшук території, проте небезпечної групи не виявили, але знайшли тіло сепаратиста. Тобто для бойових, військових умов – це ідеальний транспорт. За це вояки вдячні небайдужим тернопільцям. І не важливо, чи то людина передала десять гривень чи тисячу, ці кошти дійсно рятують людські життя.

- Як часто допомога, на яку чекають вояки, не доходить до них?

- Частими є факти розкрадання військового майна та корупція. Проте всі розуміють, що прийде час і за це потрібно буде відповідати. Якщо ми дозволимо цим розчаруванням перемогти себе, то найбільшої шкоди зазнають наші хлопці. Вони залишаться без допомоги. Вояки завжди наголошують, що вони ніколи не змиряться з окупацією України та захопленням Донбасу. Всі українці повинні зрозуміти, що мир в нас буде лише у тому випадку, коли ми переможемо. Бійці після своєї перемоги на сході повернуться додому і поставлять чиновникам кілька питань. Наша влада нарешті буде відповідати за свої вчинки. Тому я щиро сподіваюсь, що новий парламент буде проукраїнський та патріотичний.

- Які настрою у місцевого населення?

- Ми часто спілкувалися з місцевими мешканцями. Вони багато чого переосмислили. Єдине чого хочуть люди – це завершення війни. Мирне населення втомилось від постійних вибухів. Всі вони хочуть жити в Україні. Наслідки цієї війни надовго залишаться в серцях українців. Багато хто втратив своїх рідних і близьких. Хочеться вірити, що з кожним днем таких жертв меншатиме.

- На вашу думку, які мають бути першочергові кроки для підсилення армії?

- Має відбутися чистка всіх кадрів Міністерства оборони, Служб безпеки та УМВС. Щоб не залишилось жодного зрадника, який зливав наших військових.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В УМВС Волині призначили ...

КОМЕНТАРІ