Начальник обласного управління міліції Василь Облещук: "Особиста безпека кожного правоохоронця - завдання номер один для нас"

Начальник обласного управління міліції Василь Облещук: "Особиста безпека кожного правоохоронця - завдання номер один для нас"

24.09.14 11:02 0 747
Близько чотирьохсот правоохоронців Тернопільщини уже побували в зоні проведення антитерористичної операції, - про це повідомив на зустрічі з особовим складом начальник обласного управління МВС України Василь Облещук.

На службу на Сході нашої держави несе майже 200 міліціонерів. Вони забезпечують правопорядок, супроводжують автоколони, охороняють блок-пости. Частина хлопців проходять службу в уже звільнених містах, але є й такі, які перебувають в районі ведення бойових дій. По-різному сприймають і самі мешканці сходу перебування там наших бійців – одні дякують за допомогу, інші ставляться із застереженням.

- Ми постійно проводимо ротацію серед співробітників, які перебувають у зоні АТО, щоб вони мали змогу відпочити трішки дома та відновити сили. Дякувати Богу, втрат серед наших правоохоронців немає. Ми сподіваємося і віримо, що наші хлопці повернуться додому з перемогою, живі та неушкоджені, - заявив начальник обласної міліції.

Особиста безпека кожного правоохоронця – завдання номер один для керівництва міліції. Проте допомагають усі - правоохоронці, підприємці, меценати, а також волонтери та прості громадяни. Вони допомагають коштами, приносять одяг та харчі.

- Аби одягнути одного військового потрібно близько 8-10 тисяч гривень.

Наразі гостро постає питання щодо забезпечення бійців теплим одягом та взуттям, а також обігріваючими приладами, - каже Василь Облещук.

Підтримує міліцію міська та обласна влада. З міського бюджету на відновлення міськвідділу міліції виділили 200 тисяч гривень, на забезпечення батальйону «Тернопіль» облрада в рамках програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Тернопільської області на 2011-2015 роки виділила 300 тисяч гривень.

Чимало грошей потрібно і для забезпечення паливно-мастильними матеріалами. На міністерство внутрішніх справ на пальне виділяє коштів набагато менше необхідного.

- В зоні проведення антитерористичної операції знаходиться близько 20 одиниць нашого транспорту – це 2 автобуси, вантажний автотранспорт, газельки, більше 10 легкових автівок. Понад 5 одиниць автотранспорту передали волонтери та підприємці і всі вони на дизпаливі, а міністерство на їхню заправку кошти додаткові не виділятиме. На кожну поїздку в зону АТО йде 3-4 тонни паливно-мастильних матеріалів, - каже заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович.

П'ятого жовтня відбудеться чергова ротація правоохоронців. Близько 150 хлопців поїдуть на Схід нашої держави захищати мир та спокій. Керівництво обласної міліції звертається до усіх небайдужих долучитися до того, аби наші бійці поїхали виконувати, покладені на них завдання, у повній бойовій готовності.

правоохоронцям, які несуть службу в зоні АТО, потрібні:

- різноманітні крупи в герметичних упаковках;

- макаронні вироби;

- м'ясні консерви;

- консервовані каші;

- цукор;

- борошно;

- теплі спальні мішки;

- термобілизна та шкарпетки;

- ковдри.

Допомогти тернопільським правоохоронцям можна, перерахувавши кошти на рахунок ТОБФ «Правопорядок» ід. код-26024950. Поточний рахунок: 26007060726896 ТФ ПАТ «Приватбанк», МФО-338783. Призначення платежу: благодійний внесок без ПДВ.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МОН закликає студентів і ...
Наступна новина: Двоє буковинців обікрали ...

КОМЕНТАРІ