В Луцьку розпочато облаштування першої черги полігону твердих побутових відходів у селі Брище

В Луцьку розпочато облаштування першої черги полігону твердих побутових відходів у селі Брище

25.09.14 16:05 0 695
Депутати міської ради побували на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище, куди вивозиться сміття з міста Луцька. У виїзній нараді взяли участь міський голова Микола Романюк, його заступник Лариса Соколовська, секретар міської ради Сергій Григоренко.

Микола Романюк розповів депутатам, що Луцька міська рада взяла в оренду додатково земельну ділянку. Розроблено проект будівництва нової черги полігону з влаштуванням сміттєсортувальної лінії. Документ пройшов усі необхідні експертизи та погодження. Також проведена тендерна процедура на визначення виконавця робіт, яким став “Луцьксантехмонтаж №536”. Це надійна фірма, яка сплачує податки до нашого бюджету. Також потрібно було вирішити проблеми, які турбують жителів села Брище щодо запаху.

“Ми допомагаємо цій сільській раді, але гроші не головне, перш за все, треба дбати про здоров'я людей. Відбулися збори, на яких обговорили головні проблемні питання. Вже експлуатується верхня межа полігону, тож треба приводити його у належний стан, засипати землею, щоб потім посадити зелені насадження. Крім того, що буде ефективно використовуватися цей полігон, ставилося питання про будівництво сміттєсортувального виробництва, необхідних приміщень, інфраструктуру для його функціонування,”- сказав Микола Романюк. Міська влада слова дотримала і зі сторони села уже почали грунтом закривати полігон.

Голова наглядової ради ПАТ “Луцьксантехмонтаж №536” Віктор Чорнуха розповів, що розпочато облаштування першої черги полігону, де відбуватиметься захоронення відходів, які не можна відправити на повторну переробку. Потужна техніка риє котлован, дно якого встелять спеціальною плівкою іноземного виробництва. Всі шкідливі стоки будуть збиратися у дренажні лінії і відводитися у спеціальний колодязь, щоб вони не потрапили у грунтові води. Вартість робіт становитиме 17 мільйонів гривень. На сьогоднішній день вже викопано близько 60 тисяч кубів землі, а потрібно викопати 150 тисяч кубів. Монтуються металоконструкції, навколо полігона вимощується щебенева дорога. Працює 8 ескалаторів, в тому числі дуже потужні, 9 бульдозерів, біля 20 одиниць самоскидів різної потужності. “Працюємо два тижні. Усі роботи плануємо закінчити до завершення цього року”, ­- сказав Віктор Чорнуха.

За словами Миколи Романюка, це буде сучасний комплекс, фінансування якого здійснюється з міського бюджету. Проте, міська влада працює над можливістю залучення міжнародних фінансових інституцій для отримання грантів шляхом написання екологічних проектів,

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ