Волинська область: рятувальники взяли участь у щорічному виставковому форумі “Технології захисту/ПожТех”

Волинська область: рятувальники взяли участь у щорічному виставковому форумі “Технології захисту/ПожТех”

25.09.14 17:22 0 660
Державна служба України з надзвичайних ситуації прагне до постійного вдосконалення вмінь та навичок як рятувальників, так і до використання сучасної техніки та новітніх розробок у сфері пожежної безпеки. Саме тому ДСНС України є організатором щорічного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех”, у ході якого професіонали зі всієї України у сфері пожежної та техногенної безпеки демонструють свої здобутки та обмінюються думками з колегами. Цьогорічний ХІIІ Міжнародний виставковий форум “Технології захисту/ПожТех- 2014” триватиме з 23 по 25 вересня у місті Києві.

В роботі виставки взяли участь начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал – майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук та керівний склад обласного управління.

На урочистій церемонії відкриття Форуму Голова ДСНС України Сергій Бочковський зазначив: “Рятувальники щодня оперативно реагують на надзвичайні ситуації різного ступеня складності. Вони цілодобово, ризикуючи життям, приходять на допомогу людям. Саме тому цей форум має важливе значення для запобігання надзвичайним ситуаціям і раннього їх виявлення як комплексний підхід до питань пожежної та техногенної безпеки. Отримана на Форумі інформація – це шлях до кращого європейського та світового досвіду, поштовх до професійного розвитку, розроблення та впровадження новітніх технологій для безпеки людей ”.

Голова Служби також відмітив, що на рятувальників покладено важливу місію – участь у відновленні зруйнованих терористами територій Сходу України. У звільнених містах та селах значна частина населення потребує допомоги. Саме тому зруйновані промислові об’єкти та інфраструктура життєзабезпечення потребують оперативного відновлення із використанням новітніх досягнень у сфері безпеки. Тому участь у Форумі дозволить оптимізувати та вдосконалити роботу рятувальників на Донбасі.

Учасники та відвідувачі Форуму також вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих під час надзвичайних ситуацій, зокрема в районі АТО.

Голова ДСНС України оглянув усі експозиції, що були представлені на Форумі та ознайомився із новітньою пожежною технікою та обладнанням. Після церемонії відкриття розпочалися демонстраційні покази пожежної техніки та обладнання на відкритому майданчику і показові виступи рятувальників під час ліквідації змодельованих осередків пожежі.

Цього ж дня, співробітники ДСНС України провели з учасниками Форуму різноманітні практичні семінари, що стосувалися пожежної та техногенної безпеки. Зокрема, під час одного з таких семінарів була презентована система інформування та оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та військового характеру.

У 2014 році протягом 23-25 вересня у Міжнародному виставковому центрі проходитиме ХІIІ Міжнародний виставковий форум “Технології захисту/ПожТех- 2014”. Програма заходу є надзвичайно насиченою. Кожен бажаючий зможе відвідати виставку з пожежної та техногенної безпеки, побачити демонстраційні покази пожежного та рятувального обладнання.

Протягом всіх днів Форуму відвідувачі зможуть поспілкуватися з професіоналами у сфері пожежної та техногенної безпеки, особисто отримати консультації від рятувальників та першими побачать сучасну пожежну техніку та рятувальне обладнання.

За 12 років існування форум “Технології захисту/ПожТех” став авторитетною подією у сфері промислової та пожежної безпеки, а також важливим професійним заходом для рятувальників та спеціалістів з охорони праці.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Міліція Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ