Рівненщина: двоколісні - підвищена небезпека!

Рівненщина: двоколісні - підвищена небезпека!

25.09.14 11:02 0 602
Державтоінспекція Рівненщини б'є на сполох, адже практично щодня на території області учасниками дорожньо-транспортних пригод стають водії мототранспорту.

Як свідчить статистика, з початку поточного року кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мототранспорту зросла майже в два рази. Спостерігається також ріст загиблих і травмованих в таких автопригодах. Варто зазначити, що переважна більшість ДТП стається з вини водіїв даної категорії.

- Серед основних причин, які призводять до дорожньо-транспортних пригод за участю двоколісних транспортних засобів є перевищення швидкості руху, недотримання дистанції та небезпечні маневрування. На жаль, нерідко саме водії цього виду транспорту забувають про елементарні вимоги Правил дорожнього руху. За вказаний період, за порушення ПДР працівниками Державтоінспекції було складено понад 3 тисячі 500 адміністративних протоколів на водіїв двоколісного транспорту, – розповідає заступник начальника УДАІ УМВС в Рівненській області підполковник міліції Віктор Мороз.

Для прикладу, вчора в обласному центрі трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю мототранспорту. Водій мотоцикла здійснив наїзд на двох пішоходів, які переходили проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. Як результат − травмовані жінка та 5-річна дівчинка.

Також, працівники Державтоінспекції звертають особливу увагу на водіїв двоколісних транспортних засобів вікової категорії 16-20 років. Адже, за статистикою, саме вони найчастіше стають учасниками дорожньо-транспортних пригод, особливо у північних районах нашої області.

Отож, працівники Державтоінспекції вкотре звертаються до водіїв, які керують транспортом, що відповідає категорії А1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, який має двигун з робочим об'ємом до 50 куб. см.) та А (мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають об'єм двигун з робочим об'ємом 50 куб. см. і більше) з проханням бути дисциплінованими учасниками дорожнього руху та не наражати себе та інших на небезпеку.

Також звертаємо до батьків − не дозволяйте своїм дітям, яким ще не виповнилося 16 років, сідати за кермо двоколісного, оскільки посвідчення водія необхідної категорії можна отримати тільки по досягненню цього віку. Також, необхідно свій транспортний засіб зареєструвати у відповідному підрозділі Державтоінспекції згідно вимог чинного законодавства.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ