Повідомлення про теракт в Тернопільській ОДА виявилося хибним ,

Повідомлення про теракт в Тернопільській ОДА виявилося хибним ,

25.09.14 13:18 0 668
До чергової частини Тернопільського міського відділу внутрішніх справ близько дванадцятої години надійшло повідомлення від чергового управління служби надзвичайних ситуацій, що в приміщенні адміністративної будівлі Тернопільської обласної державної адміністрації планується терористичний акт. Про це рятувальникам повідомили з приймальні голови ОДА.

-Одразу на місце події виїхала слідчо-оперативна група, - повідомив заступник начальника обласного управління міліції Руслан Балик. – Працівників ОДА були евакуйоно, вибухотехніки та фахівці інших екстрених служб ретельно оглянули адміністративну будівлю та прилеглі до неї території.

Як зауважив полковник міліції, за останній період в Україні задокументовано майже сімсот дзвінків, що надходять від анонімів про замінування будівель державного значення.

- Здебільшого такі повідомлення поступають із територій, що нині перебувають у зоні антитерористичної операції, - деталізував Руслан Балик. – Жодна з інформацій, на щастя, не підтвердилися, проте наше завдання - оперативно реагувати на такі події, аби не допустити травмування та загибель людей.

Думку правоохоронців поділяють і в обласній держадміністрації.

- Це вже друге повідомлення за останніх декілька днів про замінування будівлі ОДА, - розповів голова адміністрації Олег Сиротюк. - Це створює дискомфорт, адже служби та підрозділи, які працюють в цій адміністративній будівлі, відповідають за забезпечення життєдіяльності області. Проте легковажити інформацією не маємо права. Щойно правоохоронці завершать роботу, ми повернемося до виконання своїх посадових зобов'язань.

Що виклик був хибним підтвердили і вибухотехніки НДЕКЦ. Начальник вибухотехнічного сектору Ігор Васьків повідомив, що ні в будівлі, ні на прилеглих територіях вибухових предметів чи речовин не було знайдено.

За попередніми даними, неправдива інформація про терористичний акт надійшла з міста Перевальськ Луганської області.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У кубковому матчі з ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ