Житомирська область: піротехніки продовжують знищувати небезпечні знахідки війни

Житомирська область: піротехніки продовжують знищувати небезпечні знахідки війни

25.09.14 08:00 0 725
На минулих вихідних до рятувальників 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль від місцевих жителів надійшло два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів у районному центрі.

Першу підозрілу знахідку було виявлено біля криниці неподалік від житлового будинку. Господиня поралася по господарству і випадково побачила, що з-під землі видніється невідомий об’єкт. Не чіпаючи знахідку, вона сповістила про неї службу порятунку «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували підозрілий предмет як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів минулої війни.

Ще один ідентичний снаряд виявили у районному центрі поблизу озера. Компанія друзів під час відпочинку помітила вибухонебезпечний предмет і негайно повідомила про знахідку рятувальників. Учора піротехніками Управління ДСНС Житомирщини було знищено вищеназвані вибухонебезпечні предмети.

Наразі групою піротехнічних робіт проводиться знищення артилерійського снаряду, виявленого в Житомирі. Як з’ясувалося, юнак хотів здати небезпечний предмет у металобрухт. Після того як йому відмовили у прийомі артснаряду, він просто залишив його на землі неподалік. І лише після цього, очевидці неприпустимої витівки викликали фахівців ДСНС.

Шановні громадяни! Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ліверпуль може бути ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ