В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як уберегтися від крадіжок

В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як уберегтися від крадіжок

25.09.14 16:51 0 672
Крадіжку легше попередити, ніж розкрити. Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири, домівки за відсутності господарів.

Нещодавно обікрали квартиру мешканця Виноградова. Скориставшись відсутністю господарів, злодії викрали золоті вироби на суму 4000 гривень.

Правоохоронці радять, як не стати жертвою злодіїв. Перш за все, захистіть свою домівку сигналізацією з підведенням на пульт централізованої охорони. Злодії переважно не йдуть до таких квартир. Якщо немає можливості встановити сигналізацію, укріпіть вхідні двері надійними двома-трьома замками, щоб їх було важко зламати.

Встановіть віконні грати, замініть двері на більш надійні. Не залишайте ключі від дверей у схованках під килимком чи в іншому місці.

Якщо ви тривалий час відсутні в помешканні, не варто розголошувати строк своєї відсутності. Доручіть наглядати за квартирою своїм близьким, рідним, чи тим, кому довіряєте. Попросіть сусідів, щоб вони забирали пошту з вашої поштової скриньки, заходили час від часу до вашої квартири, вмикали світло, аби створити ефект присутності господаря.

Шановні громадяни! Будьте пильними. У випадку, коли ви запримітили якихось підозрілих осіб, одразу телефонуйте в міліцію. Не будьте байдужими. У випадку крадіжки терміново телефонуйте на «102».

- За «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно,- говорить начальник виноградівської міліції Анатолій Шкирта.

А охочим до збагачення за чужий рахунок нагадаємо, що ст.185 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за вчинення крадіжки - до 6 років позбавлення волі.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці викрили ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ