Український експорт до ЄС зріс на 25% порівняно з минулим роком – представництво ЄС

Український експорт до ЄС зріс на 25% порівняно з минулим роком – представництво ЄС

26.09.14 18:04 0 729
Український експорт до Європейського союзу у травні-червні 2014 року зріс на 25% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, повідомляє представництво ЄС в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Дана статистика підтверджує, що безпрецедентне відкриття ринків ЄС для України (так звані АТЗ, Автономні Торгівельні Заходи, представлені у квітні 2014 року) має позитивний вплив на українську економіку», – йдеться в повідомленні представництва у Facebook.

За повідомленням, таке зростання загалом компенсує втрати України від зменшення експорту до Росії (-24.5% за останні шість місяців 2014 року).

Як заявили в представництві ЄС, сільське господарство найбільше виграло від автономних торгівельних преференцій ЄС.

ЄС планує продовжити дію АТЗ до грудня 2015 року, в рамках тристоронніх домовленостей між Україною, ЄС і Росією, нагадали в представництві.

16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Водночас Україна і ЄС домовилися на рік відкласти застосування Угоди про асоціацію в частині функціонування зони вільної торгівлі – до 31 грудня 2015 року. У цей же період діятимуть односторонні преференційні заходи, які ЄС вже застосовує стосовно України, а також продовжує діяти преференційний режим торгівлі між Україною і Росією у рамках зони вільної торгівлі СНД.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина відзначає 120-у ...
Наступна новина: Володимир Хомко: „На ...

КОМЕНТАРІ