На Волині розробили план заходів із забезпечення готовності органів управління, які відповідають за цивільну безпеку в області, до роботи в особливий період

На Волині розробили план заходів із забезпечення готовності органів управління, які відповідають за цивільну безпеку в області, до роботи в особливий період

26.09.14 10:24 0 620
Враховуючи військову ситуацію в Україні, на Волині розробили план заходів із забезпечення готовності органів управління, які відповідають за цивільну безпеку в області, до роботи в особливий період. За дорученням голови облдержадміністрації проаналізовано стан роботи таких об'єктів в умовах техногенного навантаження регіону.

За інформацією начальника управління ДСНС України у Волинській області Володимира Грушовінчука, 19% захисних споруд цивільного захисту населення не готові до використання за призначенням. Основні причини цього є підтоплення грунтовими водами, руйнування металевих конструкцій та вихід з ладу систем життєзабезпечення. За його словами, на Волині є 242 потенційно-небезпечних об'єкти, з яких 173 – об'єкти підвищеної небезпеки і 12 – хімічно-небезпечних об'єктів.

Як доповів Володимир Грушовінчук, упродовж вересня та жовтня цього року відбудуться штабні навчання з органами цивільного захисту, а також проведення спеціальних об'єктових тренувань.

Володимир Гунчик дав завдання профільним службам чітко відпрацювати план заходів і у максимально короткий термін виправити ситуацію. Особлива увага та контроль до тих районів, де є небезпечні об'єкти. Також голова облдержадміністрації доручив у бюджетах всіх рівнів на наступний рік закласти кошти на утримання об'єктів цивільного захисту.

«Це питання – на особливому контролі. Маємо доручення центральних органів влади – привести у відповідність роботу органів управління цивільного захисту населення. Таким чином, убезпечити волинян від можливих ризиків», - наголошує він.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев днями провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де йшлося про обладнання об'єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

Наступного тижня в ході засідання колегії облдержадміністрації – це питання №1.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ