У Луцьку здійснюватиметься громадський контроль за роботою транспорту

У Луцьку здійснюватиметься громадський контроль за роботою транспорту

26.09.14 12:46 0 705
Депутати на сесії прийняли рішення, що посилить якість та безпеку пасажирських перевезень у місті. Автором проекту рішення «Про забезпечення участі територіальної громади м. Луцька у здійсненні громадського контролю за роботою громадського транспорту міста Луцька» є депутат міської ради Роман Романюк.

Він зазначив, що виконавчі органи влади не мають достатніх людських ресурсів для проведення постійного контролю і моніторингу за дотриманням цього документу. Саме у зв'язку з цим та з метою залучення лучан до покращення умов проживання в місті, він просив колег затвердити Положення «Про забезпечення участі територіальної громади м. Луцька у здійсненні громадського контролю за роботою громадського транспорту міста Луцька». Відповідно до нього буде здійснюватись громадський контроль. Свідомі лучани, які виявлять бажання долучитись до процесу, матимуть можливість стати інспекторами з контролю за роботою громадського транспорту. Вони допомагатимуть перевізникам та органам влади виявляти недоліки в організації пасажирських перевезень, здійснюватимуть спостереження за дотриманням вимог чинного законодавства у цій сфері та інше.

Інспектори працюватимуть на громадських засадах та матимуть чимало повноважень. Вони стануть своєрідними помічниками органів влади, які фіксуватимуть порушення, здійснюватимуть моніторинг та готуватимуть свої пропозиції для покращення якості пасажирських перевезень.

Роман Романюк вважає, що з прийняттям цього рішення у Луцьку покращиться якість надання послуг пасажирських перевезень через механізм залучення представників громадськості.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відзначать ...
Наступна новина: Мери міст Нідерландів ...

КОМЕНТАРІ