Депутати заслухали звіт директора ДКП “Луцьктепло” про фінансово-господарську діяльність за 2013 та І-ше півріччя 2014 років

Депутати заслухали звіт директора ДКП “Луцьктепло” про фінансово-господарську діяльність за 2013 та І-ше півріччя 2014 років

26.09.14 11:25 0 632
Під час сьогоднішнього засідання 64-ї сесії міської ради з цього питання доповідав керівник підприємства ДКП “Луцьктепло” Олександр Киричук.

За його словами, фінансовим результатом діяльності підприємства за І півріччя 2014 року є збиток в сумі 11 млн 368 тис. грн.

Основними причинами збитковості керівник називав різницю в тарифах для населення, що утворилася в IІ кварталі цього року і не віднесена на доходи підприємства в сумі 11 млн 451 тис. грн.

Прибуток підприємства за І півріччя 2014 року складає — 83, 6 тис. грн, втрати холодної води при наданні послуги гарячого водопостачання, які не відшкодовуються різницею в тарифах – 667,0 тис. грн.

Поряд з цим, в ІІ кварталі поточного року, не отримуючи субвенцій на погашення різниці в тарифах, підприємство зменшило кредиторську заборгованість майже на 8 млн грн.

“Тобто, підприємство протягом останніх 3-х років фактично зменшує накопичені за попередні роки збитки шляхом підвищення ефективності роботи обладнання, приведення у відповідність до нормативів витрат та припинення здійснення інших видів діяльності, крім виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, які були збитковими, а також шляхом постійного підвищення прийнятих управлінських рішень”, - зазначив Олександр Киричук.

За його словами, в структурі доходів найвагомішу частку становлять доходи від надання послуг та відпуску теплової енергії для населення, які становлять 61,52% від загальної суми доходів, 23,3% - від надання послуг бюджетним установам, 13,8% - від надання послуг іншим споживачам. Незначну частку в загальних доходах підприємства становлять доходи від оренди нежитлових приміщень - 0,31%, обслуговування підвищувальних установок - 0,11% та інші доходи - 0,92%. Порівняно з 2013 роком зросла частка доходів від населення, що зумовлено зниженням тарифів для бюджетних та інших споживачів в І кварталі поточного року.

Проблемним залишається питання заборгованості ДКП “Луцьктепло” - за природний спожитий газ вона становить 139 млн, з них 98 млн 912 тис. грн — це заборгованість держави у вигляді різниці тарифів. Населення міста боргує підприємству за теплопостачання — 34 млн грн. “Для прикладу, мешканці будинків на вул. Черняховського, 1 та Станіславського, 50 боргують 250 тис. грн”, - зазначив керівник підприємства. Деякі приватні підприємці мають борг більше 100 тис. грн. Юридичний відділ підприємства постійно здійснює роботу з боржниками.

Поряд з цим, «Луцьктепло» розробило оперативний план технічних та організаційних заходів, спрямованих на скорочення використання паливно-енергетичних ресурсів у 2014-2015 роках.

За словами Олександра Киричука, співпраця з ЄБРР, реалізація спільних проектів, дозволить зекономити газ — 14 млн кубів та електроенергії — 3, 5 млн кубів.

Після обговорення депутати підтримали відповідний проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ