Прокуратура захищає майнові права лучан

Прокуратура захищає майнові права лучан

26.09.14 14:52 0 634
Прокурор міста Луцька звернувся до суду, аби захистити інтереси мешканців будинку №19 на проспекті Волі в обласному центрі.

Власниці двох квартир у цьому будинку, одна з яких є інвалідом І групи, інша виховує дитину-інваліда, звернулися до прокуратури, адже підвальне приміщення в будинку, яке згідно із законом мало бути безоплатно надане в їхню власність, було незаконно приватизоване приватним підприємством.

Факт незаконності приватизації уже визнано судом. Ще у вересні 2011 року постановою Луцького міськрайонного суду задоволено позовну заяву прокурора міста Луцька в інтересах мешканців будинку до Луцького міського голови, Луцької міської ради та приватного підприємства «Телфорт» про визнання незаконним і скасування розпорядження міського голови від 18 квітня 2002 року «Про приватизацію частини нежитлового підвального приміщення за адресою: пр. Волі,19 у м. Луцьку» та рішення міської ради, яким це розпорядження було затверджене.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 06 травня 2014 року цю постанову суду залишено без змін.

Попри це люди не можуть розпоряджатися належним їм за законом майном, бо досі не скасовано договір його купівлі-продажу та реєстрація права власності підприємства й Луцької міської ради на це майно.

Відтак, аби повернути людям їхню власність, прокуратура вимагає визнати недійсним договору купівлі-продажу частини нежитлового підвального приміщення загальною площею 98,4 кв.м. та вартістю 780 тис. грн.. та скасувати рішення державного реєстратора.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: Відхилена апеляція на ...

КОМЕНТАРІ