У Волинській області працівники ДАІ затримали водія, який напідпитку скоїв ДТП (+фото)

У Волинській області працівники ДАІ затримали водія, який напідпитку скоїв ДТП (+фото)

26.09.14 11:11 0 687
Державтоінспекція Волині щодня повідомляє громадськість про факти дорожньо-транспортних пригод, що трапляються на території області аби попередити трагічні випадки та загибель людей. Та не всі водії розуміють важливість дотримання Правил дорожнього руху.



Так, 22 вересня, близько 22-ї години вечора працівники відділення ДАІ з обслуговування міста Луцька звернули увагу на автомобіль марки «Опель Вектра». Транспортний засіб рухався невпевнено, то гальмував, то набирав швидкість.



Керманичу авто було подано знак про негайну зупинку для перевірки документів, однак водій лише частково пригальмував та різко натиснувши педаль газу розпочав втечу.

Працівники Державтоінспекції розпочали переслідування, та вже за декілька хвилин, водій не вибравши безпечної швидкості для руху, виїхав за межі проїзної частини дороги та скоїв наїзд на бордюрний камінь. Після чого транспортний засіб відкинуло на стіну магазину.

Правоохоронці з'ясували, що за кермом легковика у стані алкогольного сп'яніння перебував 49 – річний лучанин.

Внаслідок зіткнення водій отримав незначні тілесні ушкодження та після огляду лікарями відпущений на амбулаторне лікування.



У даному випадку за таку легковажність водія буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автомобілем у нетверезому стані передбачено такі покарання: штраф від двохсот до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб. Повторне порушення тягне за собою покарання у вигляді позбавлення права керування строком від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або 10-15 діб адміністративного арешту з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. Для тих, хто двічі протягом року допускає таке порушення, передбачено позбавлення права керування строком до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі пройде ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ