В Закарпатській області розповіли як рятувати людей та поводитись з вибухонебезпечними предметами знають тепер вихованці коледжу та студенти УжНУ

В Закарпатській області розповіли як рятувати людей та поводитись з вибухонебезпечними предметами знають тепер вихованці коледжу та студенти УжНУ

26.09.14 09:36 0 637
24 вересня, рятувальники ДСНС у Закарпатській області провели заняття для студентів Природничо-гуманітарного коледжу й факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету.

Начальник групи піротехнічних робіт Сергій Шалаєнко розповів студентам про небезпеку, яку таять у собі боєприпаси; наочно продемонструвавши присутнім як виглядають вже знешкоджені міни, снаряди, тощо. Розказав він і про ступінь ураження кожного з видів вибухонебезпечних знахідок. Окрім цього, присутні дізнались і про засоби захисту, що використовують у буденній роботі працівники групи піротехнічних робіт, також студенти власноруч могли спробувати, як працює металошукач, та що знаходиться у комплекті піротехніка.

Насамкінець першої навчальної години учасникам заходу продемонстрували навчальний фільм «Небезпечні знахідки», який узагальнив отриману підлітками інформацію.

Під час другої лекції до студентів звернувся викладач Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту Сергій Батрак. Продемонструвавши дітям відеоролики про те, як швидко вигорає кімната та як важко гасити полум’я, коли воно вже набрало силу, він розказав підростаючому поколінню й про основні причини, що призводять до пожеж на території Закарпаття. Окремо увага присутніх зверталась на правилах безпеки осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду: використання пічного опалення, правильна експлуатація електромережі та безпечне поводження із відкритим вогнем.

Підкріпити теорію практикою рятувальники вирішили на подвір’ї. Запаливши невеличке вогнище, бажаючі мали можливість загасити його за допомогою вогнегасника.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ