Хмельниччина: Президент провів зустріч з послами краo

Хмельниччина: Президент провів зустріч з послами краo

26.09.14 08:26 0 599
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу. Співрозмовники обговорили координацію подальших дій країн на міжнародній арені для сприяння мирному процесу.

Глава держави висловив подяку за підтримку, яку Україна отримує від провідних країн світу у складній ситуації. «Це – справжній тест для наших відносин», - наголосив Петро Порошенко.

Президент відзначив важливість співпраці з країнами «Великої сімки» під час зовнішньополітичних подій останніх тижнів – участі у засіданні Європейської Ради, саміті НАТО в Уельсі, робочих візитів до Канади та США.

В цьому контексті Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайетт ще раз підтвердив слова Президента Барака Обами під час зустрічі з Президентом Порошенко, що США віддані підтримці України та розвитку ще тіснішого партнерства з нею.

Глава держави поінформував послів про розвиток подій на Донбасі, зазначивши, що ситуація залишається складною. У той же час, Президент підкреслив, що Україна виконує всі свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями. За словами Петра Порошенка, запорукою подальшої позитивної динаміки є дотримання домовленостей всіма сторонами, а саме - двостороннього режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контролю за українсько-російським кордоном, створення буферної зони і встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ.

У зустрічі з Президентом взяли участь посли в Україні США Джеффрі Пайетт, ЄС Ян Томбінські, Німеччини Кристоф Вайль, Франції Ален Ремі, Японії Тоїчі Саката, Італії Фабріціо Романо, Великобританії Саймон Сміт, а також Тимчасовий повірений у справах Канади в Україні Анне Мейсон-Гаусс.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: цьогоріч ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ