Українські виробники презентували вітчизняний пересувний рентген-кабінет з високоточним цифровим обладнанням

Українські виробники презентували вітчизняний пересувний рентген-кабінет з високоточним цифровим обладнанням

26.09.14 11:04 0 695
У Хмельницькому, до уваги медиків-рентгенологів лікувально-профілактичних закладів та обласного військового госпіталю, було представлено перший пересувний цифровий рентген-діагностичний апарат, якому немає аналогів, виготовлений в Україні. Він дає можливість робити високоточне рентгенологічне обстеження всіх органів та частин тіла людини. Універсальний пересувний рентген-кабінет розроблений для сучасного та оперативного обслуговування пацієнтів за будь-яких умов у віддалених населених пунктах, медичних закладах, військових шпиталях, місцях надзвичайних подій. Окремо в ньому розроблені функції для пересувних шпиталів. Цей пересувний апарат також може заміщати роботу рентген-кабінетів, що тимчасово вийшли з ладу.

Це найсучасніша модель з високоточним цифровим приймачем нового покоління, розробленим професором Київського національного авіаційного університету С.І. Мірошниченком, основоположником цифрових рентген-технологій, лідером у виробництві українського високоточного рентген-обладнання, що широко застосовується в усьому світі. Нині, коли плівкові рентген-апарати замінюються на сучасні – цифрові, це обладнання вважається найновішим.

Пересувний рентген-кабінет вмонтований на шасі туристичного автобуса «Еталон», пристосованого для роботи в міській та сільській місцевості. Працює рентген-обладнання від під'єднання до однофазної мережі або від електричного генератора, що суттєво спрощує його використання. В салоні є система вентиляційного очищення повітря, забезпечено рівень радіаційного та бактерицидного захисту. Обладнання морозостійке, всі зовнішні відсіки салону автобуса надійно захищені. У задньому відсіку є спеціальний люк для пересування нош з постраждалим до рентген-апарата, в разі необхідності. Обслуговується рентген-кабінет через панель управління та комп'ютеризовану систему.

Розробили та обладнали пересувний рентген-кабінет талановиті вітчизняні інженери Р.Г. Вольхін та наш земляк, хмельничанин Р.Ю. Сіверський.

Універсальний рентген-кабінет на колесах вже пройшов медичні та клінічні випробування в Державному інституті медицини катастроф і готовий до запровадження у виробництво. Невдовзі ж відбудеться його презентація на Міжнародній медичній виставці «Охорона здоров'я - 2014», яка проходитиме 30 вересня - 2 жовтня 2014 р. в м. Київ за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, і вже традиційно щорічно об'єднує професіоналів медичної галузі усього світу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник УМВС України в ...
Наступна новина: У Тернополі пройде ...

КОМЕНТАРІ