На Хмельниччині увімкнені фари допоможуть уникнути аварій

На Хмельниччині увімкнені фари допоможуть уникнути аварій

26.09.14 12:39 0 635
Державтоінспекція Хмельниччини нагадує, що з 1 жовтня водії, які рухаються у світлий час доби за межами населених пунктів, повинні вмикати денні ходові вогні або фари ближнього світла.

Чимало водіїв обурюються і стверджують, що якщо виконувати ці вимоги, то і витрати пального збільшуються, і системи освітлення машини частіше виходять з ладу. А це вже — зайві витрати для автомобілістів.

Втім, є і зворотний бік цієї проблеми: статистика стверджує, що така норма зменшує кількість дорожньо-транспортних пригод за участю транспортних засобів у світлу пору доби на 5-15%.

Крім того, значна кількість ДТП обумовлена саме несвоєчасним виявленням іншого транспортного засобу, зокрема, на перетинах доріг. Тому на автомобілі нового покоління вже у заводській комплектації встановлюють денні ходові вогні, які вмикаються автоматично при запуску двигуна. В країнах Європи, таких як Швеція, Фінляндія використання ближнього світла фар у світлий час доби практикують із 70-х років минулого століття, а з 1995-го воно обов'язкове і для усіх інших країн Європи.

Тож погодьтеся — якщо порівняти витрати пального зі збереженими людськими життями, то додаткові витрати водіїв виглядають абсолютно мізерними.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Львівщині відзначать ...

КОМЕНТАРІ