Майбутнє системи цивільного захисту в надійних руках перспективних і талановитих українських винахідників та науковців

Майбутнє системи цивільного захисту в надійних руках перспективних і талановитих українських винахідників та науковців

26.09.14 14:10 0 629
Майбутнє системи цивільного захисту в надійних руках перспективних і талановитих українських винахідників та науковців

Пріоритетним завданням Державної служби України з надзвичайних ситуацій є формування системи цивільного захисту європейського рівня та реалізація нових проектів та робіт у сфері пожежної та техногенної безпеки. До вдосконалення цієї системи можуть долучитися і звичайні українці, які вивчають питання функціонування системи цивільного захисту та мають здібності до винахідницької діяльності. Саме тому Український науково-дослідний інститут цивільного захисту цього року оголосив Конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів та робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

Представити свої проекти та розробки могли як винахідники територіальних підрозділів ДСНС України, профільних вузів, інших підприємств та організацій Служби порятунку, так і звичайні українці.

24 вересня, в рамках проведення ХІIІ Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех- 2014” професійне журі Конкурсу оголосило переможців найбільш корисних винахідницьких та реалізаторських проектів у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Переможцем у номінації “Удосконалення засобів цивільного та протипожежного захисту” став Олександр Карпік та творчий колектив державної пожежно-рятувальної частини №8 У ДСНС України у Волинській області, які презентували роботу “Встановлення автономного вакуумного насосу з електроприводом комбінованого (ВНК) на автомобіль АЦ-40 (131) 137 А”. Призерама Конкурсу стали Олег та Олександр Землянські із Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Завдяки проекту “Пожежний ствол із світлозвуковим сигналізатором напруги” хлопці здобули почесне 2 місце.

На третьому місці - робота Максима Гайдука та творчого колективу дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. На Конкурсі вони презентували роботу “Забезпечення пожежної безпеки місць зберігання та переробки зерно – продуктів”.

Змагалися винахідники й у ще одній номінації – “Новітні технології.” Абсолютними лідерами у цій сфері стали винахідники Національного університету цивільного захисту України (НУЦЗУ), які вразили членів журі своїми проектами та не залишили суперникам шансу навіть на “бронзову” нагороду . Переможцями стали ОлександрВасюков, Володимир Андропов, Валентина Лобойченко, Сергій Бєлан та Аліна Карлюк, які презентували винахідницьку роботу “Ідентифікація прісних вод та водних розчинів різної мінералізації”. На почесному другому місці - Станіслав Виноградов та колектив кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки НУЦЗУ із реалізаторською роботою “Водна система пожежогасіння імпульсної дії для гасіння газових фонтанів”. Олександр Ковальов та творчий колектив кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки НУЦЗУ посіли третє місце з проектом «Технологія переробки ванадієвмісних золошлакових відходів».

Загалом, кожен учасник Конкурсу презентував цікаві та сучасні проекти, тому журі досить складно було визначитися та обрати кращих серед кращих. Проте така активна позиція як громадян України, так і науковців та винахідників у сфері цивільного захисту, дійсно допоможе вже зовсім скоро втілити всі презентовані на Конкурсі розробки у життя та сформувати в Україні європейське суспільство.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ