У неділю – Всесвітній день серця

У неділю – Всесвітній день серця

26.09.14 12:08 0 631
Щорічно, в останню неділю вересня, за ініціативи Всесвітньої федерації серця та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я у світі відзначають День серця.

Цього року Всесвітній день серця припадає на 28 вересня, інформує прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Його проводять, щоб привернути увагу людей до свого здоров’я, підвищити обізнаність населення про хвороби серця та їх профілактику, сформувати розуміння того, що на виникнення та перебіг хвороби можна активно впливати.

Серцево-судинні захворювання – найпоширеніша причина смертності в сучасному суспільстві. За даними ВООЗ, щорічно вони забирають більше як 17 млн людських життів у світі.

Причинами серцево-судинних захворювань є порушення діяльності серця і кровоносних судин. До числа цих захворювань входять ішемічна хвороба серця, гіпертонія (усі форми), хвороби периферичних артерій, вроджені вади серця, серцева недостатність та ін. Факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань є вживання тютюну, відсутність фізичної активності, ожиріння та недостатнє споживання овочів і фруктів.

За даними Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру, на Львівщині офіційно зареєстровано 605031 хворих з гіпертонічною хворобою, 314909 з ішемічною хворобою серця, 128230 із стенокардією, 2310 хворих, які перенесли гострий інфаркт міокарда.

Встановлено, що серцевий напад частіше виникає в людей у пригніченому психічному стані.

«Майте на увазі, якщо впали в депресію, ризикуєте своїм серцем навіть більше, ніж курець. Тому не паліть і не вживайте тютюнові вироби, будьте фізично активними, дотримуйтесь правильного раціону харчування, підтримуйте здорову вагу тіла та регулярно проходьте медичні обстеження», – закликають у Департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 28 вересня у центрі ...

КОМЕНТАРІ