Львівським депутатам запропонували скинутися школярам на обіди

Львівським депутатам запропонували скинутися школярам на обіди

26.09.14 09:28 0 628
25 вересня, у Львові біля пам'ятника «Просвіті» відбувся флеш-моб «Що в тарілці у школяра», яким громадські активісти привертали увагу до незадовільного харчування дітей у школах міста.

Чим годують львівських школярів, бачила репортер ZIK-Стрім Оксана Маруняк.

«Львівська влада виділяє лише 4 гривні 20 копійок на один шкільний обід. Такий показник є найнижчим в Україні. Чому на організацію фестивалів, різноманітних акцій гроші знаходять, а на дітях економлять?», – дивувалася активістка організації «Пліч-о-пліч заради майбутнього» Олена Пономарьова.

Під час акції було продемонстровано два обіди школярів молодших класів, які власне фінансує держава. «На цій тарілці обід, яким годують наших дітей. Тут відсутні овочі, а гарнір абсолютно пісний. На іншій тарілці – обід, який лише на гривню дорожчий. Проте, тут і продукти якісніші, і овочі є, і дотримані усі норми», -–пояснила Олена Пономарьова.

«Хоч мої діти вже закінчили школу, але проблема шкільного харчування не перестає мене хвилювати. Сини ніколи не нарікали на те, як їх годують в школі, але казали, що їжа – пісна. Відомо, які наслідки такого харчування: вже у старших класах у дітей з’являються проблеми з травленням, гастрити та інші захворювання», – зауважила учасниця флеш-мобу Наталія Миронюк.

Щоб покращити якість шкільних обідів, активісти закликали міських та обласних посадовців жертвувати частину своїх зарплат на харчування школярів. Також представники громадської організації «Пліч-о-пліч заради майбутнього» підготували звернення до міського голови Андрія Садового, в якому просять збільшити мізерну суму, яку виділяє міська влада на фінансування шкільних обідів. і висловили сподівання, що очільник міста дослухається до їхніх вимог.

Додамо, що в Івано-Франківську на харчування дітей з місцевого бюджету виділяють 7 грн, в Одесі – 6,10 грн, у Києві – 7 грн, , Запоріжжі – 5,57 грн, Харкові – 5 грн, Сумах – 5 грн, Дніпропетровську – 6,24 грн, Полтаві – 5.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі в ...

КОМЕНТАРІ