У Львові представили докфільм про події в Росії та Грузії часів збройного конфлікту у Південній Осетії

У Львові представили докфільм про події в Росії та Грузії часів збройного конфлікту у Південній Осетії

26.09.14 12:22 0 631
У Львові показали документальний фільм про події у Росії та Грузії під час збройного конфлікту у Південній Осетії. Організатори зазначають: основною метою заходу було продемонструвати, як працює пропагандистська машина Росії.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Юлії Бухтоярової.

На перегляд фільму прийшло менш ніж два десятки людей. Та організатори через це не засмучуються. Запевняють, покази влаштовуватимуть і надалі. Щоб застерегти львів’ян перед небезпекою, яка на них чатує.

«Ми бачили, як московське телебачення зуміло зазомбувати населення Сходу і Півдня України, та як тонально зазомбували населення самої РФ, яке бачить довкола себе одних ворогів», – наголошує організатор кінопоказу Юрко Антоняк.

Додамо, боротися з російською пропагандою українці почали також і в інтернеті. Група київських істориків створила сайт, на якому розвінчує міфи системи РФ. Ресурс розрахований, передусім, на російськомовну публіку, оскільки тут можна знайти відповіді на найпопулярніші запитання. Приміром,чи справді Крим був завжди російським, або ж хто , насправді, такі бандерівці.

Зазначимо, основним ретранслятором нісенітниць російської пропаганди є саме телебачення. Причому, як наголошують медіаексперти, не лише російські, а й українські. Адже в середньому на наших телеканалах щодня в понад сім годин крутяться російські програми. Фахівці пояснюють, вирішити цю проблему можуть не тільки медійники чи історики, а перш за все – самі громадяни, якщо прискіпливіше ставитимуться до інформації. Адже без попиту – не буде й пропозиції.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Рівному на Покрову в ДЮСШ ...

КОМЕНТАРІ