У Львові на мистецькому аукціоні зібрали 125 тис. грн для допомоги сім’ям загиблих в АТО

У Львові на мистецькому аукціоні зібрали 125 тис. грн для допомоги сім’ям загиблих в АТО

26.09.14 11:19 0 627
Вчора, 24 вересня, у Львові відбувся аукціон, на якому збирали кошти для допомоги сім'ям загиблих воїнів АТО, а також на лікування п'ятьох молодих бійців. Загалом від продажу лотів отримали 125 тис. грн.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

На мистецькому аукціоні були виставлені картини львівських художників, на яких зображені натюрморти, замки, гірські краєвиди; ляльки ручної роботи, прикраси. З молотка вирішили пустити навіть такий лот, як розмальовану фарбами майданну каску.

Письменниця, громадська діячка, яка була ідейною натхненницею аукціону, Ніка Нікалео у коментарі IA ZIK розповіла: «Цей митецький аукціон покликаний забезпечити коштами Центр допомоги сім’ям загиблих в АТО і п’ятьом пораненим хлопцям, яким допомагає громадська організація «Розвиток громади». На аукціоні представлено понад 30 лотів, хоча їх постійно доносили. Люди самі зголошуються, передають через знайомих.

На аукціон, крім картин, було виставлено намисто знаної мисткині Роксолани Шимчук, оригінальні вишиванки в одному екземплярі, ляльки ручної роботи. Також до аукціону долучилися пластуни, які власноруч зробили ляльки-мотанки. Львівський жіночий літературний клуб надав найновіші книжки. Журналіст Роксолана Сьома передала власноруч виготовлене намисто. Ще один цікавий лот – майданна каска, яку розмалювала письменниця Міла Іванцова».

Загалом на аукціоні зібрали 125 тис. грн. Продали багато лотів – практично всі. Найдорожчий лот – картина Володимира Немири. За неї «вторгували» 37 500 грн. Також гарно продалася майданна каска, розмальована Мілою Іванцовою. Її стартова ціна була 300 грн, а продали її за 2600 грн.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для стабілізації курсу ...
Наступна новина: Депутати заслухали звіт ...

КОМЕНТАРІ