Львівщина: Ірина Сех взяла участь у відкритті дитячого садочка у Лукашах на Бродівщині

Львівщина: Ірина Сех взяла участь у відкритті дитячого садочка у Лукашах на Бродівщині

26.09.14 15:19 0 686
У селі Лукашах Бродівського району відбулося урочисте відкриття й освячення дитячого садочку, розрахованого на 15-20 вихованців. До облаштування цього закладу доклалася вся громада, залучивши кошти бюджетів різних рівнів та Програми розвитку ООН в Україні. На урочистості завітали народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех, голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, голова райдержадміністрації Руслан Шишка, голова Наквашанської сільської ради Мар'яна Лотоцька та інші поважні гості.

Як зазначила у своєму виступі Ірина Сех, в Україні лише недавно територіальні громади почали залучати програми співфінансування проектів місцевого розвитку, і приємно, що одними із перших стали жителі Лукашів та Наквашнянська сільська рада.

"Місцеві громади, на жаль, відчувають брак коштів для реалізації навіть першочергових проектів. Але деякі, найбільш активні, вже використовують можливості залучення міжнародних коштів та співфінансування з різних бюджетів. Вони розуміють, що гроші самі по собі не з'являться, для цього необхідно докласті зусиль, ризикнути й і взяти участь в конкурсі, сподіваючись на перемогу. Мені приємно, що в проекті ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", до якого залучені всього кілька районів Львівщини, чи не найактивнішим є Бродівський район. У проекті беруть участь Пониковицька, Підкамінська, Язлівчицька, Наквашанська і Пониквянська сільські ради. Я бажаю їм успіху в реалізації проектів", - зазначила Ірина Сех.

За словами Ірини Сех, два роки знадобилося, щоб завершити роботи зі спорудження садочку в Лукашах. У 2012 році вдалося залучити 50 тис. гривень з обласного бюджету, у 2013-му – 100 тисяч з обласного бюджету. Понад 60 тисяч надійшло за програмою ООН, близько 40 тисяч – із районного бюджету. При цьому умовою участі в конкурсі є те, що внесок місцевої громади становить не менше 5%.

Ірина Сех побажала громаді Лукашів миру й процвітання, і подарувала садочку фотоапарат, аби вихователі й батьки фіксували найважливіші події в житті закладу та його вихованців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ