У Львові відбудеться VI обласний фестиваль автентичного мистецтва «Веретено-2014»

У Львові відбудеться VI обласний фестиваль автентичного мистецтва «Веретено-2014»

26.09.14 08:02 0 700
28 вересня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться VI Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено».

Основу програми фестивалю складають давні обряди із Галичини, Гуцульщини, Полісся, Слобожанщини, Київщини, Буковини, а саме: «Прибирання короваю», «Скривання молодої», «Вінкоплетення», «Весільний поїзд», «Вбирання молодої», «Обжинки».

Окрім того, в рамках Фестивалю організують дитячу галявину, де відбудуться народні забави для найменших відвідувачів від технічної студії «Винахідник», заняття з конструювання від ТМ «Ігротеко», виготовлення панно та птахів миру для поранених, які перебувають на лікуванні у Львівському госпіталі.

Програма заходу наповнена різноманітними майстер-класами: плетіння із соломки, ляльки –мотанки «нерозлучники», рогозоплетіння, прядіння, ткацтво. На Фестивалі будуть представлені колекції сучасного стилізованого одягу від львівських модельєрів, виставка світлин та ілюстрацій весільних строїв різних етнографічних регіонів України «Українське весільне вбрання».

Також під час заходу львівські фотографи проводитимуть фотосесії, кошти від яких будуть скеровані на потреби українських військових, що перебувають у зоні АТО.

Усі, хто бажає взяти участь у ярмарку, може зареєструватися в онлайн-заявці – http://goo.gl/NZ7Gdf

Детальніша інформація про фестиваль, а також умови участі у ярмарку - за номерами телефону (032) 2712101, 068-5259185 (Аня).

Організатори фестивалю – Музей народної архітектури та побуту у Львові, громадська організація «Обереги», управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: на Маневиччині ...
Наступна новина: ООН ухвалила резолюцію для ...

КОМЕНТАРІ