Львівщина відзначає 120-у річницю від дня народження Олександра Довженка

Львівщина відзначає 120-у річницю від дня народження Олександра Довженка

26.09.14 17:59 0 724
У четвер, 25 вересня, у відділі мистецької літератури Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Князя Романа, 32) відбудеться мистецький вечір «Талант і серце – Україні», присвячений вшануванню пам'яті Олександра Довженка. Захід розпочнеться о 15:30 год.

Як повідомили у департаменті з питань культури, національності та релігій облдержадміністрації, цього дня обласна наукова бібліотека стане місцем, куди завітає дух творчості Довженка. Зокрема, за ініціативи обласної контори прокату кінофільмів, буде представлена документальна стрічка «Олександр Довженко. Роздуми після життя» (режисер – М. Донець). Також журналіст-кінознавець Роман Давид розповість про невідомі сторінки життя та творчості митця, його внесок в українську та світову духовну скарбницю.

Вступне слово мистецького вечора виголошуватиме завідувач відділу мистецької літератури Надія Письменна. Загалом, гостями заходу стануть видатні митці та кінознавці, а також студенти.

Довідка:

Олександр Довженко (1894-1956) – український письменник, кінорежисер, кінодраматург. Митець творив у ті самі часи, що й відомі кіногенії: Ейзенштейн, Пудовкін, Александров, Ромм. Разом із цими видатними чарівниками екрану Довженко відкривав шлях новому кіномистецтву не лише на рідній землі, а й за її межами. Фільми Олександра Довженка «Звенигора», «Арсенал», «Земля» з шаленим успіхом демонструвалися в Англії, Голландії, Бельгії, Франції, Південній Америці, Канаді, США, Греції, Туреччині. Його ювілеї під егідою ЮНЕСКО відзначають у всьому світі.

З нагоди відзначення 120-річчя від дня народження генія світового масштабу, класика поетичного кіно Олександра Довженка Львівська обласна контора прокату кінофільмів проводить кінофестиваль «Полум'яне кіно Довженка». У період з 10 вересня до 22 жовтня шедеври Довженкової класики демонструються у кінотеатрах Львова та кіноустановках області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Український експорт до ЄС ...

КОМЕНТАРІ