Петро Колодій наголосив на потребі забезпечити українських військовослужбовців ідентифікаційними військовими жетонами

Петро Колодій наголосив на потребі забезпечити українських військовослужбовців ідентифікаційними військовими жетонами

26.09.14 13:49 0 671
Використання обов'язкового ідентифікаційного військового жетону в Збройних Силах України допоможе розв'язати проблему встановлення особи поранених та загиблих військовослужбовців і водночас зменшить кількість випадків, коли така ідентифікація ускладнена чи не може бути проведена. На цьому 25 вересня 2014 року наголосив голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій у своєму зверненні до міністра оборони України Валерія Гелетея.

"За період проведення антитерористичної операції загинуло понад 800 військовослужбовців Збройних Сил України. Непоодинокими є випадки, коли після загибелі тіло військовослужбовця досить складно ідентифікувати, – зазначає Петро Колодій. – Однією з причин виникнення цієї проблеми є те, що військовослужбовці Збройних Сил України не забезпечені відповідними військовими ідентифікаційними жетонами з водо- та вогнетривкого матеріялу, на яких зазначалися б необхідні дані для ідентифікації військовослужбовця у випадку поранень чи загибелі".

У зверненні до міністра оборони голова обласної ради також зауважив, що такі жетони використовуються у більшості армій світу і, зокрема, передбачені Женевською конвенцією про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях, яка в Україні набрала чинності ще 3 січня 1955 року.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині худоба ...
Наступна новина: Газові переговори у Берліні ...

КОМЕНТАРІ