На Тернопіллі леонід Бицюра взяв участь у круглому столі, присвяченому 100-річчю від початку Першої світової війни

На Тернопіллі леонід Бицюра взяв участь у круглому столі, присвяченому 100-річчю від початку Першої світової війни

26.09.14 10:20 0 617
Круглий стіл на тему «Перша світова війна в історичній пам'яті людства» відбувся 23 вересня у Тернопільському національному педагогічному університеті імені В. Гнатюка. Захід, ініційований історичним факультетом, зібрав науковців, громадських діячів, студентів.

З вітальним словом про учасників звернувся заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. Він наголосив, що є місія істориків у сучасному світі є особливою. Адже війни, які зараз тривають, це не тільки зіткнення міліарних ситем, це зіткнення світоглядів і думок в різних суспільствах. А ці думки будують історики.

«Людство не зробило жодних уроків з подій Першої світової війни, - констатував Леонід Олексійович. – Тому її логічним продовженням стала Друга світова війна. А ті події, які зараз відбуваються у східних регіонах України, можуть стати початком третьої світової війни. Її наслідків та масштабів не може спрогнозувати ніхто».

Заступник голови ОДА наголосив, що сучасні події є наслідком не тільки певної політики, а насамперед відсутнього належного впливу інтелігенції, істориків.

Учасники круглого столу ухвалили Звернення студентів та викладачів історичного факультету "За мир, єдність і територіальну цілісність України" до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України О. Турчинова, Прем'єр-міністра України А. Яценюка; прийняли Ухвалу про створення громадсько-благодійної організації "Україна у нас одна" для допомоги військовим АТО, сім'ям загиблих і поранених, дітям й біженцям із Донецької і Луганської областей та поглиблення волонтерського руху на історичному факультеті й посилення національно-патріотичного виховання.

Матеріали круглого столу будуть опубліковані окремим виданням.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ