Михайло Головко зареєстрував проєкт постанови про порядок використання природного газу українського видобутку та заборону відключення електроенергії населенню

Михайло Головко зареєстрував проєкт постанови про порядок використання природного газу українського видобутку та заборону відключення електроенергії населенню

26.09.14 13:57 0 693
Народний депутат України свободівець Михайло Головко зареєстрував у парламенті проєкт постанови №5103 "Щодо порядку використання природного газу українського видобутку та заборону тимчасового відключення електроенергії населенню України".

"Україна протягом останніх років видобуває в середньому до 20 млрд. кубометрів природного газу на рік. Цих об'ємів достатньо, щоби забезпечити житлово-комунальне господарство України газом українського видобутку. Перенаправлення газу українського виробництва на забезпечення потреб ЖКГ України дозволить повністю покрити ці потреби дешевшим газом українського видобутку. Протягом останнього часу неодноразово з'являлися заяви офіційних представників Міністерства палива та енергетики щодо планового відключення житлового сектору від електрики, що обмежує конституційні права і свободи громадян України. Тому й було запропоновано до розгляду проєкт цієї постанови", – зазначив автор документу Михайло Головко.

Постанова передбачає використовувати природний газ українського видобутку в осінньо-зимовий період з 1 жовтня 2014 року по 1 квітня 2015 року для потреб житлово-комунального господарства України; зобов'язати НАК "Нафтогаз України" здійснити закупівлю та зберігання природного газу українського видобутку для потреб ЖКГ України в осінньо-зимовий період з 1 жовтня 2014 року по 1 квітня 2015 року в обсягах, необхідних для нормального функціонування житлово-комунального господарства України в зазначений вище період. Також енергорозподільчим компаніям незалежно від форми власності буде заборонено відключення електроенергії житлово-комунальному господарству України.

"У нас чотири атомні електростанції, які виробляють понад 90 млрд. кВт в рік, а для потреб ЖКГ України потрібно близько 10 млрд. кВт. Ці АЕС працюють на експорт, а українців планують повернути у кам'яний вік. У 21-му столітті це неприпустимо. Ухвалення зазначеної постанови дозволить забезпечити нормальне функціонування ЖКГ в осінньо-зимовий період", – підкреслив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США і союзники завдали ...
Наступна новина: Луцькі школярі вивчають ...

КОМЕНТАРІ