На Тернопіллі розроблятимуть регіональні програми для стовідсоткової виплати заробітної плати освітянам

На Тернопіллі розроблятимуть регіональні програми для стовідсоткової виплати заробітної плати освітянам

26.09.14 08:31 0 658
Внесені зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 89 передбачають зняття надбавки за престижність праці педагогічним працівникам, якщо її виплати не дозволяє районний фонд оплати праці. У Тернопільській області це стосується п'яти районів – Тернопільського, Підволочиського, Бережанського, Лановецького та Козівського.

Пропозиції щодо шляхів вирішення нестачі коштів розглянули на нараді під керівництвом першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака 24 вересня. Участь у нараді взяли представники департаментів освіти та науки, фінансів, голови райдержадміністрацій та профспілок.

На нестачу коштів у даних районах вплинула Формула розрахунку видатків на утримання загальноосвітніх шкіл, пояснив директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк.

«Розрахунковий обсяг видатків в кінцевому результаті залежить від кількості учнів в навчальних закладах, - зазначив Степан Скибиляк. –Які б коефіцієнти ми не застосовували, зменшення чисельності учнів теж суттєво впливає на розрахунковий обсяг видатків. При цьому слід враховувати і кількість учнів в сільській місцевості. За 2012-2014 роки в Бережанському, Козівському, Лановецькому, Підволочиському та Тернопільському районах зменшилась. Окрім того, нестача коштів для виплати надбавки є наслідком неправильного розподілу вільних залишків районного бюджету. Кошти на оплату праці спрямовували, від перевиконання дохідної частини, та розподіл їх здійснювали у недостатньому розмірі. У Козівському, Лановецькому та Бережанському районах взагалі не здійснювали розподілу вільних залишків».

Відтак, вирішувати проблему нестачі коштів запропонували наступними шляхами: спрямувати на виплату заробітної плати вільні залишки коштів та перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів за підсумками виконання за 6 місяців та наступних звітних періодів; здійснити перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів непершочергових видатків; розробити і затвердити регіональні програми, спрямовані на стовідсоткове забезпечення видатками на виплату заробітної плати з нарахуваннями шляхом укладання угод між сільськими, селищними та районними бюджетами про передачу коштів.

У результаті наради вирішили взяти до уваги пропозиції щодо пошуку коштів на виплату заробітної плати освітянам проблемних районів області. Надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу у вересні не нараховуватимуть.

«Ми можемо знайти резерв, переглянувши міські бюджети, - зауважив Іван Крисак. - Керівники районів повинні також знайти спільну мову із головами сільських рад. Усі пропозиції щодо пошуку коштів ми обговоримо із представниками департаменту фінансів, керівниками райдержадміністрацій та освітянами. Після цього складемо поетапно план подальших дій».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: ...
Наступна новина: За крадіжку з проникненням ...

КОМЕНТАРІ