На Тернопільщині горе-грабіжників затримали "на гарячому" ,

На Тернопільщині горе-грабіжників затримали "на гарячому" ,

26.09.14 11:48 0 678
Повідомлення про озброєний напад на мешканців села Ковалівка надійшло в чергову частину Монастириського районного відділу міліції. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, якій і вдалося затримати зловмисників недалеко від будинку потерпілих, практично, «на гарячому».

- В ході проведення слідства і попередніх розшукових дій було встановлено, що зловмисниками є мешканці Львівської області 1993 та 1992 років народження. Один з них судимий. В ході подальшої перевірки правоохоронці з'ясували, що один із нападників є родичем потерпілих, - повідомив начальник Монастириського райвідділу УМВС України в Тернопільській області Андрій Гожій.

За словами зятя потерпілого, на момент події в будинку був тесть та його друга донька. Десь після сьомої ранку до них в двері постукали. Тато відчинив і побачив на порозі двох чоловіків в масках, які почали наносити тілесні ушкодження по голові. Тестеві розбили голову в трьох місцях.

За словами Андрія Гожія, хлопці не знали, що крім 79-річного діда в будинку мешкає ще й його донька. Остання почала кричати і налякала грабіжників. Тікаючи, нападники повикидали усі речі за двісті метрів від місця злочину.

- В ході проведення перевірки, - каже начальник Монастириського райвідділу міліції, було встановлено, що дані особи ретельно готувалися до вчинення цього правопорушення. Заздалегідь підготували маски та інші предмети. Мали при собі щось схоже на пістолет.

При огляді правоохоронці виявили в їхніх кишенях квитки на рейсовий автобус Бучач – Львів, яким вони планували втекти з місця злочину. Завдяки пильності і оперативній роботі чергової частини та слідчо-оперативної групи, зловмисників затримали.

- Якби можна було повернути час назад, не пішов би на злочин, - заявив правоохоронцям один із затриманих. - Зважився на грабіж через відсутність грошей та погану роботу.

Швидкий підробіток йому запропонував товариш – родич потерпілих. З собою хлопці захопили клейку стрічку аби зв'язати мешканців будинку та виграти час для втечі.

Ми приїхали в село ввечері. Було вже пізно і ми вирішили почекати до ранку. Зранку ми чекали, коли на подвір'я вийде тітка або дідо. Дід вийшов і я підійшов до нього з пістолетом. Він почав кричати і тікати. Я злякався, а товариш почав його бити. Ми побігли за чоловіком в хату. Вийшла тітка. Показували на пальцях дати гроші, але жінка сказала, що нічого немає. Я відтягував друга і він, побачивши, що накоїв, побіг вже за мною. Вибігли на дорогу і почали викидати маски, - розповів затриманий.

-

На відмінно оцінює роботу Монастириських правоохоронців родина потерпілих, оскільки злочин вони розкрили швидко та стовідсотково. Вдячні міліціонерам і мешканці села Ковалівка.

На даний час потерпілий проходить обстеження в Івано-Франківську. Його стан тяжкий. Затримані перебувають в Монастириському ізоляторі тимчасового тримання. Незабаром відбудеться суд. За таку витівку хлопці можуть втратити волю на 8-12 років.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться 7 ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ