Рівне: діти зі Сходу та Криму побували в музеї

Рівне: діти зі Сходу та Криму побували в музеї "Просвіти"

26.09.14 09:42 0 640
108 дітей, переселених з тимчасово окупованих територій нині проживають у Рівному. Найстарші з них – учні восьмих одинадцятих класів побували у музеї Просвіти, що розташований в 15-ій школі Рівного.

Тут не тільки ознайомились з проукраїнською та освітницькою діяльністю Товариства, а й поспілкувалися з рівненськими чиновниками. Останні цікавились чи все школярів у Рівному влаштовує, чи мають вони якісь скарги чи побажання.

Варто зауважити, що чимало з переселенців мають родичів у Рівному. Тож живуть у них або на зйомній квартирі. Усі як один, кажуть, що сумують за домом і намагаються опанувати українську. Бо хоч і вчили її на малій батьківщині, все ж розмовляють поки невпевнено. Між тим, присутній на зустрічі міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв посприяти у поїздці дітей зі сходу до Почаєва, Львова чи провести екскурсію нашим містом – аби ті краще розуміли традиції нашого краю. Крім того, заступник міського голови Галина Кульчинська подарувала кожному присутньому символ Рівненщини – бурштиновий талісман.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На базі спецпідрозділу ...
Наступна новина: Безхатченко позбавив життя ...

КОМЕНТАРІ