З'ясувалося, що причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та перекриттям будівлі. Проте, головним чинником стало те, що господар до початку експлуатації опалювального приладу не прочистив димар від сажі. Як результат - вогнем майже повністю знищено будівлю літньої кухні.
Слід зазначити, що кожного року на Чернігівщині з приходом холодів ситуація з пожежами і трагічними випадками на них значно погіршується. У переважній більшості їх причинами стають порушення протипожежних вимог при влаштуванні електрообладнання та експлуатації пічного опалення.
З огляду на це, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись протипожежних вимог під час експлуатації приладів пічного опалення. Ще до початку їх використання слід почистити димарі від сажі, зашпарувати тріщини та побілити печі. Перед топковим отвором підлогу з горючих матеріалів слід захищати металевим листом розміром 700х500 мм. У місцях примикання дерев'яних конструкцій стін та перекриття до димарів має бути влаштована безпечна відступка та розділка. Виконання цих вимог дозволить безпечно використовувати прилади опалення.
Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Тернополяни попрощалися із ...
Наступна новина: Хмельницькі правоохоронці ...