У Хмельницькому працівники ДАІ борються із водіями, які блокують виїзд бригад швидкої допомоги

У Хмельницькому працівники ДАІ борються із водіями, які блокують виїзд бригад швидкої допомоги

27.09.14 11:31 0 669
Сусідство станції швидкої допомоги і речового ринку у Хмельницькому викликає у медиків чимало проблем, адже через хаотично припарковані довкола автомобілі на виїзд доводиться витрачати значно більше часу, ніж передбачають встановлені норми. Тому керівництво станції швидкої допомоги звернулося до правоохоронців із проханням допомогти у вирішенні цього питання.

Уже кілька днів поспіль працівники ДАІ проводять відпрацювання вулиці Львівське шосе в обласному центрі, а якщо точніше — то квадрату в районі розташування міської станції швидкої допомоги. Так сталося, що станція «сусідить» з речовим ринком. І це створює величезну проблему як медикам, так і хворим, які чекають їхньої допомоги. Це пов'язано з низьким рівнем водійської культури власників транспортних засобів, які приїжджають за покупками. Хаотичне паркування, в тому числі і у заборонених місцях або ж ледве не посеред дороги, цілковите ігнорування карет «швидкої» з увімкненими проблисковими маячками і сиренами призводить до того, що інколи бригада швидкої навіть не в змозі нормально виїхати зі станції, не те щоб вчасно прибути на виклик.

Під час відпрацювання працівники ДАІ проводять з водіями роз'яснювальні бесіди, на злісних порушників складають адміністративні протоколи, але загалом поява інспекторів дисциплінує водіїв і вони враз стають «чемними» — і виїзди не перекривають, і швидку пропускають, і паркуються за правилами. Та достатньо правоохоронцям від'їхати — і на дорозі знову починає панувати безлад, утворюються корки, а десь хтось рахує хвилини до приїзду швидкої, бо від однієї зайвої хвилини залежить життя близької людини...

Тож правоохоронці наполегливо закликають водіїв бути свідомими і думати не лише про власні нагальні проблеми, адже в будь-який момент допомога лікарів «швидкої» може знадобитися кожному із нас.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ