Деякі російські серіали хочеться заборонити вже через саму назву, – член Нацради

Деякі російські серіали хочеться заборонити вже через саму назву, – член Нацради

27.09.14 13:23 0 612
Шість російських серіалів можуть позбутися прокатного посвідчення в Україні.

Про це йшлося 26 вересня на прес-конференції у Львові.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко зауважив, що Нацрада не забороняє серіалів. Натомість є спеціальна комісія при Держкіно, яка видає прокатні посвідчення.

«Троє осіб від Нацради з питань телерадіомовлення увійшли до складу цієї комісії, щоб якось повпливати на ситуацію. У ній є 19 членів і якщо той чи інший серіал набирає більшість негативних відгуків – 15 голосів проти, то він не отримує такого посвідчення і, відповідно, його не можна пускати в прокат», – зазначив Ільяшенко.

Він додав: «Ми визначили декілька серіалів, які за жодних умов не мають права на життя в українському ефірі. Чекаю з нетерпінням, коли буде рейтингове голосування, і думаю, всі нас підтримають».

Член Нацради Владислав Севрюков зауважив, що першими на перегляд вони подали такі серіали: «Десантура», «Мужская работа», «Грозовые ворота», «Спецназ», «Спецназ по-русски», «Кодекс чести».

«Тут тільки назви такі, що вже хочеться їх заборонити. Ці серіали не відповідають багатьом конституційним нормам. Ми подали їх на комісію при Держкіно і сподіваємось, що нас підтримає і решта членів. Сподіваємось, що найближчим часом прокатні посвідчення або не будуть видані або будуть відкликані, якщо вже були видані», – підкреслив він.

Водночас, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк додав, що великою проблемою є не лише велика кількість російських серіалів, а й відсутність українського продукту, який би міг витіснити російський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ