У Львові відбудеться одразу два міжнародні фестивалі. Афіша

У Львові відбудеться одразу два міжнародні фестивалі. Афіша

27.09.14 12:02 0 655
Ці вихідні у Львові будуть дуже цікавими і насиченими: День туризму, Ярмарок спорту, фестивалі «Золотий лев», «Контрасти», «Веретено», «Манівці». Це ще далеко не все, що чекає на гостей міста та львів'ян. Львів підготував щось особливе і для кіноманів: показ відреставрованої «Землі» Олександра Довженка у суботу о 19.00 та цікаву нову українську стрічку, яку вже побачили на кінофестивалях у Польщі, Італії, Вірменії і США, «Такі красиві люди».

Детальніше про події на вихідні читайте у нашій афіші.

Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти» цьогоріч ювілейний. Удвадцятьп’яте він відкривається в п’ятницю, 26 вересня, у Львівській філармонії.

Другого фестивального дня до Львова завітають польські гості – музиканти із Percussion and Pianos Ensemble. Учасники ансамблю підготували до виконання досить різнопланову музику. Початок концерту «Перкусія і фортепіано» о 18.00.

У третій день «Контрастів» відбудеться два концерти: о 18.00 – «Зустріч друзів», о 21.00 – «Нордичні саксофони». Програма першого концерту органічно поєднує твори класики і сучасності.

З детальною програмою можна ознайомитися тут.

О 18.00 в суботу у парку Культури відбудеться Вечір музики, що врятує життя. У програмі виступи вокального гурту La Vivo, вокально-інструментального Gloria, квартету ArcosMaestro, шоу на барабанах Drum Force, камерний оркестр «Академія» та Театр тіней «ДИВ». Родзинкою музичного вечора стане алея музики, якою львів’яни зможуть прогулятися.

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев» стартує у суботу, 27 вересня, о 20.00 на площі перед Оперним театром виставою «Сни за Кобзарем» львівського театру «Воскресіння».

Вуличний карнавал в рамках Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев -2012»

Наступного дня під час «Золотого лева» театри Львова покажуть чотири вистави:

* о 14.00 в арт-кафе «Квартира 35» відкриття спектаклю ляльок «Маріонетки» Уляни Тимошенко;

* о 15.00 Перший український театр для дітей та юнацтва покаже «Пеппі Довгупанчоху»;

* о 17.00 театр «Воскресіння» представить публіці виставу «Сарана»;

* о 19.00 драмтеатр ім. Лесі Українки запрошує на спектакль DIVKA.

Програму фестивалю ви знайдете тут.

Інші театри теж приготували на вихідні цікаві вистави, що відбуватимуться поза «Золотим левом» СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 кличе на «Аїду».

О 19.00 у театрі ім. Леся Курбаса відбудеться спектакль «Формула екстази», а у драмтеатрі ім. Лесі Українки – «Вівісекція».

Перший український театр для дітей та юнацтва опівдні покаже «Русалоньку», о 18.00 – «Вільних метеликів».

Театр «І люди, і ляльки» кличе малечу на виставу «Хрясь рятує друзів», яка розпочнеться о 12.00. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні покаже балет «Коппелія», о 18.00 – оперу «Запорожець за Дунаєм».

На камерній сцені о 18.00 театру ім. М. Заньковецької відбудеться спектакль «Смак до черешень». У цей же час на великій сцені буде «Ярославна – королева Франції».

Театр Курбаса ж о 19.00 кличе на драматичний урок «Так казав Заратустра».

Театр ім. Лесі Українки о 12.00 покаже історію про великі пригоди маленького Ріккі-Тіккі-Таві. У цей же час у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться спектакль «Попелюшка».

Театр «І люди, і ляльки» на 12.00 та 14.00 готує спектакль «Одного разу в Африці…».

День туризму відзначають у суботу. Його святкуватимуть безкоштовними екскурсіями, флеш-мобом парасольок «Львів за мир», частуванням кави по-львівськи та кінопоказами про Львів. Організатори підготували спеціальну оглядову екскурсію для поранених, які перебували у зоні АТО і зараз лікуються у військовому госпіталі. Список усіх заходів читайте тут.

У суботу також завершується Ярмарок спорту, що тривав від четверга. Він проходить під слоганом «Мобілізація сили і духу». Окрім представлення міських спортивних секцій, організатори розкажуть, як можна захистити себе і своїх близьких під час військової небезпеки. Допомагають у цьому понад десяток бойових федерацій, військові спеціалісти, а також відомі спортсмени.

VI фестиваль автентичного мистецтва «Веретено» відбудеться у неділю, 28 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові. В основній програмі фестивалю – давні обряди Галичини, Гуцульщини, Полісся, Слобожанщини, Київщини, Буковини. Зокрема, відвідувачі побачать обряд прибирання короваю, скривання молодої, вінкоплетення, весільний поїзд, вбирання молодої, обжинки.

Програма заходу наповнена й різноманітними майстер-класами: з плетіння із соломки, виготовлення ляльки-мотанки, «нерозлучників», рогозоплетіння, прядіння, ткацтва.

VIII Фестиваль активного туризму «Манівці» пройде на вихідних на Погулянці.

27 вересня відбудуться командні змагання між львівськими компаніями, що підтримали організацію фестивалю, та студентськими колективами.

дічина йде по канату на одному з етапів фестивалю активного туризму «Манівці» на Погулянці

28 вересня – змагання на індивідуальних етапах серед професіоналів та аматорів.

Змагання проводяться без вікових чи статевих обмежень, без попередньої реєстрації за принципом «Приходиш і береш участь». Вхід вільний.

У неділю відбудеться благодійний «Пробіг з вірою в серці», що стартує від площі перед Національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької о 13.00. Усіх охочих допомогти дітям з хворобами серця просять долучитись. Гасло пробігу – «Приходь! Біжи! Допоможи!». МУЛЬТИКИ

«Сьомий гном». Семеро гномів відправляються на святкування 18-річчя принцеси в замок. У замку прийняті найсуворіші заходи безпеки, адже зла чаклунка Делламорта прокляла принцесу ще на її хрестинах. Найменший гном випадково запускає таємний механізм у перстні Чаклунки, і принцеса разом з усіма гостями замерзає. Гноми рятуються в останню мить. Тепер, щоб все виправити, їм доведеться вирушити в небезпечну подорож і знайти коханого принцеси, викраденого драконом.

НОВИНКИ

«Такі красиві люди» (українська драма). Це історія про двох подруг, Марту та Любу, які, втікаючи від метушні великого міста, оселились на березі моря якнайдалі від людей. Із Любою її щаслива родина: добрий, дивакуватий чоловік та восьмирічний син. У Марти – невдалий досвід у шлюбі, успіхи в рибальстві, піаніно та самотність. Разом вони влаштовують домашні вистави, читають вірші та слухають музику. Проте Марті не вистачає справжнього тепла. У її житті з’являється Іван, невдаха-письменник, який повинен вирішити, чи вартий він сильних почуттів та чи зможе ще покохати.

«Відкриті вікна» (бойовик, трилер, кримінал). Нік – фанат актриси Джилл Годдард і редактор її неофіційного сайту. Він виграє конкурс, головний приз у якому – вечеря із зіркою після презентації її нового фільму. Під час онлайн-репортажу з презентації, яка транслюється через сайт Ніка, лунає дзвінок і чоловік, який представився Кордом, повідомляє йому, що вечеря скасована. Нік навіть не підозрює, що став пішаком у грі, мета якої – вбивство Джилл. Йому доведеться застосувати всю свою хитрість і знання, щоб виплутатися з цієї історії і врятувати улюблену актрису.

«Праведник» (бойовик, трилер, кримінал). Захистивши ледь знайому повію, герой змушений вступити в сутичку з ЦРУшниками-перевертнями в погонах і російськими бандитами. Фінал у цієї війни був би передбачуваний, якби герой не був спецназівцем у відставці, що тільки почав життя з чистого аркуша.

ФІЛЬМИ, ЩО ПОКАЗУВАЛИ

«Той, що біжить лабіринтом» (фантастика, бойовик, трилер, детектив). Головний герой – підліток Томас, який прокидається в ліфті, але нічого не пам’ятає, крім свого імені. Він опиняється серед 60 підлітків, що навчилися виживати в замкнутому просторі. Раз в 30 днів прибуває новий хлопчик. Група хлопців живе у «Притулку» вже два роки. Вони харчуються тим, що вдається виростити на землі, і намагаються знайти вихід з лабіринту, який оточує їх місце проживання. Але одного разу з’являється дівчинка в комі.

«Об’їзд» (трилер). Потрапивши під зсув ґрунту, Джексон Олдер стає бранцем свого автомобіля. Залишившись без надії на порятунок, він змушений боротися за своє життя.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Буковині молодик ...

КОМЕНТАРІ