В Росії з’явилися мультики, в яких українські війська бомблять Донбас, – член Нацради

В Росії з’явилися мультики, в яких українські війська бомблять Донбас, – член Нацради

27.09.14 12:36 0 652
На постійному моніторингу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перебуває ряд російських каналів. Зокрема, доводиться контролювати навіть дитячий канал «Улыбка ребенка», оскільки з'явилися мультфільми, де показують українські війська, які бомблять Донбас.

Про це 26 вересня на прес-конференції повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Владислав Севрюков.

З його слів, на постійному моніторингу у Нацради зараз перебуває ряд телеканалів. Це «Союз», «Мир 24», «Совершенно секретно», «Улыбка ребенка», «ОРТ», «Беларусь 24», «Спас», «Мир», «Страна», «Сарафан», «365 дней».

«Навіть канал «Улыбка ребенка» доводиться контролювати, бо вже з’явилися мультфільми, де показують українські війська, які бомблять Донбас. Тобто, навіть на дитячих каналах вони намагаються розміщувати якусь пропагандистську продукцію», – підкреслив Владислав Севрюков.

З його слів, на подібні випадки вони реагують, звертаючись до суду.

Нагадаємо, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк розповів: «Ми маємо забороняти те, чого не має бути у нашому ефірі. Відповідно до закону, ми моніторимо, чи відповідають ті чи інші канали умовам Європейської конвенції. Якщо у нас є бачення, що певні канали їй не відповідають, то звертаємось до суду і просимо вже його визначитись з цим. Якщо не відповідають, суд забороняє ці канали».

Зі слів Шверка, вони уже мають декілька судових ухвал про заборону мовлення російських каналів. Зокрема, зараз Нацрада має звернутись до суду щодо каналу «История», де була дуже суперечлива програма щодо історії Степана Бандери, а також української історії часів Другої світової війни

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина отримала ...
Наступна новина: Учасникам Євромайдану й АТО ...

КОМЕНТАРІ