У січні на Львівщині стартує проект щодо профілактики та лікування раку у жінок

У січні на Львівщині стартує проект щодо профілактики та лікування раку у жінок

27.09.14 08:03 0 664
У січні 2015 року на базі Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру розпочне роботу проект «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров'я».

Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Як зазначається, проект отримав високу оцінку експертів Світового банку та розрахований на два роки із загальним фінансуванням $10 млн для профілактики, ранньої діагностики та підвищення ефективності лікування онкозахворювань у жінок.

Також прес-служба повідомляє, що директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка з робочим візитом відвідав Львівський онкоцентр.

Під час адмінобходу Богдан Чечотка оглянув операційний блок, реанімацію, відділення проктології, гінекології, приміщення для бактеріологічної лабораторії, корпус променевої терапії та перевірив установу щодо підготовки до осінньо-зимового періоду.

Окрім цього, директор департаменту охорони здоров’я поцікавився станом підготовки в медустанові захисних споруд, об’єктів цивільного захисту до роботи в умовах особливого періоду.

Довідка.

Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр (ЛДОРЛДЦ) забезпечує стаціонарну та консультативну допомогу населенню Львівської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської та Закарпатської областей. В умовах закладу діє консультативна поліклініка та стаціонар, в складі якого 16 клінічних відділень, розрахованих на 540 ліжок, в тому числі 18 – реанімаційних.

Працюють три лабораторії – клінічна, цитологічна та радіоізотопної діагностики, один кабінет гіпербаричної оксигенації, кабінети функціональної діагностики, ендоскопічний, бронхоскопічний, два кабінети УЗД, рентгенологічний, два кабінети КТ, торакальний та урологічний кабінет.

Потужність поліклініки – 100 тисяч відвідувань за рік, з них близько 30% – пацієнти з інших областей. На базі ЛДОРЛДЦ розташована кафедра онкології та медичної радіології ЛНМУ ім. Д.Галицького.

У 2003-2008 рр відкрито новозбудовані: хірургічний та радіологічний корпуси, обладнані сучасною хірургічною та радіологічною апаратурою, зокрема, функціонує два апарати КТ, апарат для телегаматерапії «Терагам», лінійний прискорювач Clinac 2100 з плануючою системою Acuity, система брахітерапії (контактної променевої терапії) IBt-Bebig MultiSource.

Щороку у Львівській області виявляються близько 8 тис. випадків онкологічних захворювань, на обліку в регіональному канцер-реєстрі знаходиться понад 57 тисяч хворих на злоякісні новоутворення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ