27.09 - у Луцьку в рамках проведення заходу «Науковий пікнік у Луцьку» працівники ДСНС будуть навчати юних лучан правил безпеки життєдіяльності на Театральному майдані

27.09 - у Луцьку в рамках проведення заходу «Науковий пікнік у Луцьку» працівники ДСНС будуть навчати юних лучан правил безпеки життєдіяльності на Театральному майдані

27.09.14 16:01 0 671
У суботу, 27 вересня з 12:00 до 17:00 на Театральному майдані майстер-класи та експерименти для дітей демонструватимуть представники різноманітних галузей науки, а розбавлять наукові досліди творчістю – наприклад, майстер-класами з боді-арту, малюнку піском, малюнку вовною тощо. До заходу долучаються і рятувальники.

Працівники Служби порятунку «101» під час заходу продемонструють комп’ютеризований манекен, за допомогою якого дітей навчатимуть надавати першу допомогу, а також можливості пожежно-рятувальної техніки міста Луцька.

Цього року Луцьк вперше долучається до наукових пікніків в Україні (довідково: науковий пікнік – захід, який передбачає проведення експериментів на вулиці із демонстрацією для дітей), у заході візьмуть участь 18 організацій, серед яких представники факультетів СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ, центру науково-технічної творчості учнівської молоді, творча майстерня «Розмальовка піском», художня студія «Вулик», Палац учнівської молоді, центр розумового та естетичного розвитку Сімейна академія «Плай», коледж технологій, бізнесу та права СНУ, Волинський обласний центр зайнятості, Мала Академія наук, Служба порятунку «101», розважальний центр «Адреналін Сіті» та Луцький базовий медичний коледж.

У рамках заходу поєднають науку із забавою, переслідуючи мету відволікти дітей від тривожних подій та зацікавити практичною наукою. Для цього залучили спеціалістів із різних галузей: фізики, біології, медицини, хімії, психології, мистецтва тощо.

Цьогоріч наукові пікніки відбуваються в Україні вдруге, об’єднавши сім міст.

У рамках заходів планують поставити понад 350 експериментів.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: 22-26 вересня на Закарпатті ...

КОМЕНТАРІ