У Волинському селі завдяки комуністам посилено вивчають російську мову

У Волинському селі завдяки комуністам посилено вивчають російську мову

27.09.14 14:17 0 946
26 вересня 2014 року депутати Волинської обласної ради під час чергової сесії підтримали депутатський запит свободівця, першого заступника голови найвищого представницького органу краю Олександра Пирожика з приводу перевірки облдержадміністрацією фактів зловживань директором ЗОШ у селі Ветли Любешівського району, яка необґрунтовано збільшила години для вивчення учнями російської мови.

Напередодні до Олександра Пирожика звернулася з листом вчитель хімії школи села Ветли Любешівського району з приводу зловживань та використання службового становища директором Ветлинської сільської школи. Зокрема, вчителька розповіла, що директор школи за фахом вчитель російської мови, а тому самовільно запровадила викладання цього предмету в усіх класах. У деяких російську викладають факультативно, а в 7–9 класах навіть двічі на тиждень. Водночас ігноруються предмети, з яких учням необхідно буде здавати зовнішнє незалежне оцінювання.

За словами вчителя хімії, на зауваження директор відповів, що в нього в районі "всьо схвачєно, за всьо заплачєно". А якщо не допоможе район, то підключить "важку артилерію" – Адама Мартинюка, депутата Верховної Ради від партії комуністів". Як відомо Ветли є рідним селом екс-спікера парламенту комуніста Адама Мартинюка, який досі зберігає певний вплив у районі.

Олександр Пирожик під час виступу на сесії висловив обурення цим фактом та зазначив, що російська мова в Україні – носій світогляду, ідеї "руского міра", путінської ідеології та пропаганди. "Схоже, така тенденція не лише в Любешівському районі, а по всій області, з містом Луцьком включно. І якщо управління освіти не може впоратися, то хай це питання візьме під контроль голова облдержадміністрації", – зазначив свободівець.

З 53 присутніх депутатів у сесійній залі обласної ради 44 особи підтримали запит свободівця.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ