Ужгородські міліціонери за гарячими слідами спіймали двох крадійок

Ужгородські міліціонери за гарячими слідами спіймали двох крадійок

27.09.14 10:20 0 720
92-річна ужгородка забула зачинити вхідні двері будинку, й позбулася всіх своїх заощаджень.

Днями з заявою до Ужгородського міськвідділу міліції про крадіжку з будинку звернулася 67-річна жителька міста. Жінка повідомила, що з шафи спальної кімнати будинку її 92-річної мами зникли гроші в сумі 700 гривень.

На місце події виїхала слідчо-оперативна группа та працівники карного розшуку міськвідділу міліції. З'ясувалося, що 92-річна потерпіла забула зачинити вхідні двері свого будинку. Сама ж знаходилася на кухні, де поралася по господарству. Близько 11-ї години до її домівки зайшли дві незнайомки. Одна з них зайшла на кухню й попросила у господині попити води, а інша залишилася в коридорі біля вхідних дверей. Після чого обидві вийшли на вулицю.

Завдяки професійним діям міліціонерів злочин було розкрито «за гарячими слідами». За наданими потерпілою прикметами працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції встановили особи зловмисниць. Ними виявилися 22- та 24-річна ужгородки, які неодноразово потрапляли в поле зору міліціонерів.

На їх рахунку вже ряд крадіжок. Зловмисниці ходили по будинках й жебракували. Смикали за ручку вхідних дверей, якщо двері були незамкнені, тихенько заходили й викрадали все, що потрапляло на очі. А якщо їх побачили, то просили склянку води...

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох. Триває слідство.

P.S. На жаль, незважаючи на численні застереження правоохоронців, в Ужгороді продовжують мати місце факти недбалого відношення до збереження власного майна. Це сприяє зловмисникам і вони вчиняють злочинні посягання на майно. Нагадуємо, що збереження вашого майна залежить перш за все від самих власників. Зачиняйте вікна і кватирки, особливо, коли мешкаєте на першому чи останньому поверсі, або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин та прибудов. Обладнайте двері надійними замками та засувами. Не залишайте відчиненими вхідні двері, навіть якщо ви дома. Не ставтеся легковажно до свого майна, якщо є що втрачати, то краще зберегти його.

У випадку, якщо все-таки хтось став жертвою злочину, потрібно негайно зателефонувати на лінію «102», оскільки зловмисника легше знайти по гарячих слідах.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські школярі ...
Наступна новина: У Львові творчий підхід до ...

КОМЕНТАРІ