У місті успішно реалізовується прийнята депутатами програма «Івано-Франківськ – місто героїв»

У місті успішно реалізовується прийнята депутатами програма «Івано-Франківськ – місто героїв»

27.09.14 10:13 0 625
В Івано-Франківську встановлять ще три анотаційних дошки героям - колишньому вояку УНА, полковнику Легіону Українських Січових Стрільців та визначному художнику

В понеділок, 22 вересня 2014 року, у міській раді відбулось засідання робочої комісії з питань встановлення анотаційних дощок в рамках реалізації програми «Івано-Франківськ – місто героїв».

Нагадаємо, що у 2013 році депутати Івано-Франківської міської ради, з метою вшанування героїв національно-визвольних змагань, які проживали чи вели активну діяльність у нашому місті, затвердили програму «Івано-Франківськ – місто героїв».

З часу затвердження програми у місті уже встановлено більше десяти анотаційних дощок на честь відомих історичних постатей – громадських активісті, письменників, музикантів, художників, спортсменів.

Під час засідання члени комісії вирішили запропонувати на розгляд виконавчого комітету питання встановлю ще трьох анотаційних дощок таким відомим івано-франківцям як - Володимиру Малкошу, Василю Вишиваному та Миколі Більчуку.

Довідка:

Володимир Малкош (1924-2009 рр.) - визначний член Галицького Братства колишніх вояків 1-ї Української Дивізії Української Національної Армії, голова станиці в Івано-Франківську, автор спогадів про 1-шу Українську Дивізію Української Національної Армії та багатьох дописів в пресі про Дивізію «Галичина». Серед багатьох заслуг, він доклав немало зусиль і старань в урядових чинниках Івано-Франківська та Києва в справі признання Дивізії «Галичина» статусу воюючої військової одиниці за вільну Українську державу.

Василь Вишиваний (1895-1948 рр.) — український військовий діяч, політик, дипломат, поет, полковник Легіону Українських Січових Стрільців. Вільгельма Габсбурга знали в Україні як Василя Вишиваного, під ім'ям, яке йому дали українські вояки під час Першої Світової Війни. Він вважався одним з неофіційних претендентів на український трон в разі утворення монархічного ладу. Хоча він сам офіційно ніколи не проголошував свої наміри бути українським монархом і навіть не мав до цього можливостей. Василь прославився своїми військовими та дипломатичними здібностями, поезією і любов'ю до України. Він послідовний борець за звільнення українського народу з-під ярма двох найбільших імперій - Австро-Угорської і Російської.

Микола Більчук – художник, педагог, директор Івано-Франківської художньої школи, що випустила у світ цілу плеяду митців. Він понад усе любив життя, свою справу та родину. Його роботи – не монументальні, але щирі та теплі. Більшість з них зберігають красу Івано-Франківська.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці в Нью-Йорку ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ